Вхід | Реєстрація

Добре і погано

Коли 2-го серпня на вулиці Леніна у Нових Санжарах почали класти новий асфальт, усі зраділи. Водії, велосипедисти і пішоходи. Адже їздити і ходити по новому і рівненькому асфальту - це вам не трястися по розбитій ущент вулиці, вкритій ямками. Тому ремонт — це, безумовно, добре.

Але потім на нове асфальтове покриття вулиці нанесли нову дорожню розмітку. І, окрім старих знайомих пішохідних «зебр», по центру вулиці Леніна з’явилася подвійна смуга, яку, за правилами, перетинати не можна ні в якому разі. А це вже було погано.

Селищний голова Андрій Река пояснив, що нову розмітку намалювали «по науці». І все це робили тільки для зручності водіїв. Для профілактики уникнення заторів та аварійно небезпечних ситуацій. Зручність водіїв — звучить добре.

Але одразу звикнути до нової розмітки (а особливо до появи подвійної смуги) водіям було складно. І більшість із них продовжили їздити так, як їздили раніше. І все б нічого, якби працівники ДАІ не почали порушників штрафувати. А це вже, погодьтеся, погано.

Після штрафів більшість водіїв почали їздити за правилами і злополучну подвійну об’їжджати десятою дорогою. Тобто, за кількасот метрів. І розвертатися там, де вона переривається — перед аптекою №49 або нагорі — навпроти магазину «Мастерок». Водіїв до дисципліни привчили. Це добре.

Проте водії, хоч і почали їздити з оглядкою на нову розмітку, проте питань задавати не перестали. Чому ця подвійна така суцільна? І не має розриву навіть на Т-образному перехресті навпроти «Кулиничів»? І взагалі, чому ці «Кулиничі» стоять на в’їзді до площі Перемоги? Не було б їх, було б повноцінне перехрестя. І навпроти нього подвійна мала б розрив, у який водіям зручніше було б повертати. А так розриву немає. І це погано.

Занепокоєння водіїв можна зрозуміти. Вони щойно зраділи відремонтованій вулиці. І уявили, як вони зможуть по ній зручно і комфортно їздити. А тут — бац! — і з’явилася ця подвійна, яка зіпсувала все задоволення. Але водії не здаються і пропонують свої варіанти вирішення проблеми.

— Невже у селищній раді немає балончика із чорною фарбою? Нехай зафарбують частину подвійної навпроти «Кулиничів» — і буде розрив! — пропонує один із водіїв.

Фантазія і винахідливість — це добре.

Жарти жартами, але деякі водії вже зараз прогнозують проблеми, пов’язані з подвійною смугою. Мовляв, випаде сніг, стане слизькою дорога, і машини будуть буксувати, підіймаючись нагору до «Мастерка», щоб розвернутися. А це — і утворення скупчення автомобілів, і аварійна небезпека. Як не крути — погано.

Проте, можна знайти у цьому і позитивну сторону. Коли випаде товстий шар снігу і водії добре його укатають, то подвійна під ним зникне і до відлиги її не буде видно. А не видно розмітки — не будуть і штрафувати. А коли тебе не штрафують — це, погодьтеся, добре.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2012, 10:36 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації