Вхід | Реєстрація

«Буде зарплата — буде і підтанцовка, і відпочинок!»

5-го жовтня у Лелюхівському будинку культури відзначали День працівників освіти.

Освітяни з усього району займають місця у глядацькому залі. Слухають виступи маленьких другокласників Новосанжарського НВК. Ті читають віршики про роботу учителя.

— Хай працюють тут, у школі, і додому хай не йдуть! — голосно і радісно читає один з хлопчиків. Учителі у залі зустрічають таку пропозицію сміхом та оплесками.

Після виступу діток на сцену підіймаються представники влади — голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький.

У своєму вітальному виступі голова РДА говорить про те, що наступне зібрання буде вже проходити у відремонтованому центрі культури та дозвілля. Потім прохає у вчителів вибачення за те, що змушений читати з листка. І у своєму дальшому виступі називає суми коштів, які були вкладені у соціально-економічний розвиток району.

— У 2010-11 роках у район вклали близько 27 мільйонів. У цьому році ця сума складе близько 22 мільйонів. З цієї суми близько 13 мільйонів пішли на розвиток освіти. Це значить, що ми дбаємо про розвиток цієї галузі в районі, — підкреслює Сергій Шовкопляс.

Виступ Володимира Левицького видається більш ліричним. Він згадує свою першу вчительку, свого першого директора. І говорить про те, що взірцем учителя є Ісус Христос.

Потім керівники вручають ряд нагород районного і обласного рівня. Зокрема, Сергій Шовкопляс вручає Почесну грамоту облдержадміністрації заступнику директора Нехворощанської школи Людмилі Жорняк. А Володимир Левицький нагороджує почесною відзнакою районної ради «За заслуги» голову райкому профспілки працівників освіти Валентину Кульчинську. Також з рук голови районної ради отримує диплом та грошову премію у розмірі 1 тисяча гривень переможець районного конкурсу ім. Миколи Клименка вчитель Малоперещепинської школи Едуард Єфанов.

Після районних керівників слово бере голова обкому профспілки працівників освіти Григорій Шумейко. Його виступ видається не таким оптимістичним.

— Я бажаю вам, щоб не стало гірше, ніж є! — говорить Григорій Іванович. Учителі в залі розуміюче посміхаються. — Треба, щоб вчитель не шукав копійки у порожній кишені, а мав гідну заробітну плату. А буде зарплата — буде і підтанцовка, і відпочинок!

На завершення свого виступу Григорій Шумейко ще раз запрошує на сцену Валентину Кульчинську і вручає їй нагрудний знак федерації професійних спілок України «Профспілкова відзнака».

— Може, це і забагато, — говорить Валентина Тихонівна, дякуючи за другу цього дня нагороду.

У продовженні свята на педагогів очікує концертна програма, яку складають виступи новосанжарських самодіяльних артистів, а також талановитих учнів та вчителів з різних шкіл району.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації