Вхід | Реєстрація

Вихованці гуртка "Театральний" святкували Хеловін

Вихованці гуртка

Хеловін (Хеллоуїн) - “свято”, яке ще зовсім недавно широко святкували лише в США, тепер має популярність і в Україні. Що ж це за свято, звідки воно бере свій початок?

Хеловін - старовинне кельтське свято, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Атрибутом свята є світильник з гарбуза у вигляді голови. Діти, одягнені в страхітливі костюми, лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками (солодощами). Історія свята нараховує тисячоліття, починаючи від кельтського фестивалю Самхейн, римського дня Помони (богині рослин) і християнського "Дня усіх святих". Більшість людей вважають це свято нешкідливою веселістю. Погоджуються з цим твердженням і вихованці гуртка «Театральний» Новосанжарського районного будинку дитячої та юнацької творчості.

31 жовтня, юні актори, вдягнувшись в  яскраві костюми, відсвяткували цей день по особливому. На занятті гуртка, дві команди змагалися за звання майстрів жаху. Зал, де проходили змагання, прикрашала традиційна для хеловіна, гарбузова голова із свічкою.

Діти проявили себе з різних сторін: вони показали вміння складати заклинання та страшні історії, показали свою акторську майстерність під час представлення своїх команд та розповідей-страхіть, проявили кмітливість, креативність, художній талант. Вихованці до кінця свята повністю втілилися в ролі своїх героїв-примар, оскільки всі вони артисти, а виконання різних ролей приносить їм велике задоволення. Ніхто після свята не залишися байдужим. Учасники дійства  зробили багато фото на згадку про цей незвичайний день, тепер з нетерпінням чекають на інші свята, коли вони знову зможуть проявити свої таланти, виконати ролі про які давно мріяли. Юні артисти уявляють себе на  великій сцені, і можливо зараз,  у театральному гуртку, розпочинають свою творчу кар’єру майбутні зірки.


Автор: Педагог-оранізатор, керівник гуртка "Театральний"Новосанжарського районного Будинку дитячої та юнацької творчості Бабенко А. О.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2012, 12:23 | Нові Cанжари | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації