Вхід | Реєстрація

«Навіть не сподівайтеся на щось більше, ніж гола ставка!»

23 листопада у Новосанжарському НВК відбулася нарада директорів шкіл району. На ній обговорювали питання здоров’я учнів та зарплати вчителів.

Розпочалася нарада з виступу Лілії Олійник, лікаря Новосанжарської районної лікарні, яка розповідала про запобіжні заходи щодо захворювань органів зору, зокрема про гігієну зору, ефективність корекційних окулярів, також назвала основні правила гігієни зору серед учнів.

Наступним був виступ Наталії Карась, завідуючої методкабінетом відділу освіти. Вона провела презентацію на тему: «Організація роботи педагогічного колективу над проблемою». Далі керівники шкіл ділилися досвідом роботи зі зверненнями громадян.

Світлана Земляна, директор Соколовобалківської школи, якій на власному досвіді довелося зіткнутися з претензіями батьків, що закінчилися позовом до суду, закликала колег бути дружними і вирішувати проблеми всім колективом:

— Я вже відчула, що значить особисто вирішувати серйозні проблеми. Щоб з вами не трапилось «ви ще не в білому? Тоді ми йдемо до вас», закликаю вас стояти один за одного, а не ховатися за спинами один в одного.

Тамара Кусайко, заступник начальника відділу освіти, порадила директорам вирішувати проблеми на місцевому рівні:

— Батьки можуть звертатися у Міністерство освіти по гарячій лінії, але переконуйте їх цього не робити, адже звідти ті звернення все одно вирішувати пришлють вам.

Потім сімейний лікар Тетяна Хачірова розповіла про основні заходи профілактики грипу та ГРВІ.

Нарада продовжилась виступом старшого методиста відділу освіти Світлани Зубашич. Вона повідомила, що школам необхідно готуватися до можливого приїзду працівників обласної санепідемстанції:

— На сьогодні вже перевірено 3 школи району. Цього року, крім представників санепідемстанції і обласного лікаря, до складу комісії з перевірки додалися ще й працівники ветеринарної служби, які перевіряють умови зберігання продуктів тваринного походження.

Тамара Кусайко повідомила присутніх, що відбувається реорганізація системи освіти. Відтак Головне управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації перейменовано в Департамент освіти і науки. А також про те, що зараз гостро постало питання про укрупнення малокомплектних шкіл.

— Щодо фінансування, то за листопад у повному обсязі профінансовано енергопостачання, харчування та виданий аванс вчителям. Що стосується грудня, то кошти на зарплати та енергоносії ще не виділені, а з нового року місяців два навіть не сподівайтеся на щось більше, ніж гола ставка, — додала Тамара Миколаївна. — Ми ще й не в найгіршій ситуації. У Львівській області працівникам освіти вже два місяці зарплати не дають!

На завершення наради оголосили школи, учні яких протягом місяця брали участь та зайняли призові місця у різних конкурсах. Дипломами нагородили учнів Малоперещепинської, Лелюхівської, Зачепилівської, Старосанжарської, Сухомаячківської, Шедіївської, Маячківської, Богданівської, Драбинівської та Нехворощанської шкіл. А грошові премії отримали учні-призери з Пологівської, Крутобалківської, Соколовобалківської та Полузірської шкіл.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2012, 12:59 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації