Вхід | Реєстрація

У БДЮТ відбувся конкурс рукоділля та юних дизайнерів

У БДЮТ відбувся конкурс рукоділля та юних дизайнерів

Зранку 27 листопада на конкурс з рукоділля та дизайнерської майстерності у Новосанжарський БДЮТ із 18 шкіл району та двох позашкільних закладів з’їхалися юні художники та майстри рукоділля.
Кожен привіз свої найкращі роботи, щоб представити їх на огляд журі. Це вироби з бісеру, пластиліну та солоного тіста (біжутерія, квіти, дерева, ящірки, дракони), картини (акварель, графіка), вишивка, плетіння гачком та інше.

— Добре, що наше традиційне мистецтво рукоділля живе і є продовжувачі цієї справи. Сьогодні ми розпочинаємо конкурс рукоділля та дизайнерської майстерності, в якому визначимо кращі роботи, — звернулась до присутніх Тетяна Коротка, директор станції юних техніків. Конкурс розпочався.

Він проводився в напрямках рукоділля (в’язання гачком, вишивка, плетіння з бісеру) та дизайн (малювання, кераміка, м’яка іграшка).

У першій частині конкурсу учасникам відводилося 2 години для виконання завдань із вибраного напрямку. Конкурсанти розташувалися в трьох класних кімнатах і зосереджено працювали: плели серветки, шили іграшки, малювали картини, ліпили з пластиліну тощо.

Потім, закінчивши роботу, представляли її членам журі, та захищали вироби, привезені з дому. Розповідали про своє захоплення, техніку виконання, а журі тим часом визначалося з оцінкою та давало корисні поради.

Валерія Лужанська, учениця 10 класу Великокобелячківської школи, привезла на конкурс оригінальні картини, виконані пастеллю, які вигідно вирізнялися з-поміж розмаїття робіт.

— Малюю з дитинства. Колись мені подарували набір пастелі, відтоді, можна сказати, випадково, я почала працювати в цій техніці, — говорить дівчина.

Усього в конкурсі взяли участь 31 конкурсант.

У номінації «Малювання» переможцями стали Максим Зубашич, Сергій Вісич, вихованці БДЮТ, Валерія Лужанська, учениця Великобагачівської школи. У номінації «Ліплення» — Юлія Співак, учениця Кустолівської школи, Яна Койло, учениця Руденківської школи, Валерія Сакевич, учениця Лівенської школи. У номінації «В’язання гачком» переможцями стали Юлія Забрудська, учениця Новосанжарського НВК, Анна Титаренко, учениця Старосанжарської школи, Валерія Бабенко, учениця школи села Пристанційне. Переможницею у номінації «Вишивка стрічками» стала Ірина Співак, учениця Новосанжарського НВК. У номінації «Вишивка хрестиком» призові місця зайняли Катерина Сердюк, учениця Новосанжарського НВК, Анастасія Харченко, учениця Новосанжарського НВК та Аліна Соболь, учениця Руденківської школи. Найкращими виробами з бісеру, в номінації «Бісероплетіння», журі визнало вироби Марини Шейкіної, учениці Маячківської школи, Наталії Музики та Євгенії Мазурової, учениць Новосанжарського НВК.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Всезнайка / 3 грудня 2012, 09:06
Автору слід бути уважнішою до написаного нею тексту, адже у двох реченнях біля одного і того ж прізвища зазначено різні навчальні заклади.

P.S. У Новосанжарському районі не має Великобагачанської школи.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації