Вхід | Реєстрація

Перехід на спрощену систему оподаткування

Незабаром закінчиться перший рік роботи за оновленими правилами спрощеної системи оподаткування. Увесь цей рік законодавці вдосконалювали Податковий кодекс України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ (далі – кодекс), у тому числі й його «єдиноподатну» главу 1 розділу ХІV. Нові правила спрощенки не передбачають щорічного подання заяви для підтвердження права на єдиний податок у наступному році, - тепер Свідоцтво платника єдиного податку є безстроковим.

Найближчим часом подаватимуть заяву лише ті, хто переходить на спрощену систему із загальної системи оподаткування (безперечно, якщо відповідають критеріям, визначеним кодексом) та ті суб’єкти господарювання, які змінили види діяльності за новими КВЕД і потребують приведення їх у відповідність із  Свідоцтвом.
Тим суб’єктам господарювання, які досі не поміняли коди видів діяльності на нові необхідно це зробити до кінця 2012 року.

З 1 січня 2013 року змінами, внесеними до Податкового кодексу України Законом України від 5 липня 2012 року №5083-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні”, запроваджуються авансові внески із податку на прибуток для підприємств.

Кременчуцька ОДПІ пропонує платникам податку на прибуток, які звітують про відсутність об’єкта оподаткування або довгий час не провадять діяльність і напевне знають, що у 2013 році ситуація підприємства у частині отримання прибутку не зміниться, -  як альтернативу  спрощену систему оподаткування. Обравши її, підприємство платитиме єдиний податок у разі отримання доходу.

Суб’єкт господарювання юридична особа чи фізична особа – підприємець може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви встановленого зразка до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу (у цьому році не пізніше 14  грудня, оскільки 15-й день до початку І кварталу 2013 року припадає на вихідний день).

Тим, хто не бажає залишатися на спрощеній системі у новому році необхідно не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку І кварталу 2013 року подати відповідну заяву до органу державної податкової служби та здати Свідоцтво “єдинника”.

Здійснити перехід на спрощену систему оподаткування можна лише один раз протягом календарного року.


Автор: Управління оподаткування юридичних осіб Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 грудня 2012, 15:26 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації