Вхід | Реєстрація

У гостях у Миколая

У гостях у Миколая

День 19 грудня з особливим нетерпінням чекають діти, бо свято Миколая пов’язане з подарунками та гарним настроєм. Воно овіяне особливим теплом і радістю.

Колись, дуже давно, у одній заможній родині ріс маленький хлопчик Миколай, якого батьки виховували добрим, чуйним і милосердним. Він робив добро не чекаючи на подяку і славу, боровся за справедливість, змалку горнувся до бідних. А коли став священнослужителем, був покровителем усіх людей, охороняв від напастей, а головне — любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові.

Із особливим шануванням завжди в Україні відзначали іменини Миколая, а він у цей день ходить по землі і розносить добрим дітям подарунки, тому що, найбільше щастя в житті — це робити добро!
У переддень свята Святого Миколая в Кобеляцькій дитячій музичній школі відбулося театралізоване дійство, на яке були запрошені діти молодших класів Кобеляцької ЗОШ № 2.

Разом із ведучою-господинею Вікторією Татарко діти поринули в теплу, казкову атмосферу. Під звуки пісні «День Святого Миколая» у виконанні Людмили Кузенко дитячі запальні серця відразу відчули себе поряд із Миколаєм. Слухачі подумки пограли в сніжки з Анею Проскурнею, закружляли у «Заметілі», яку зіграла на акордеоні Катерина Голуб, політали з «Вітерцем» у супроводі Євгенії Деркач на роялі, а під звуки Аліни Сидоренко, яка зіграла «Кинув кужіль на полицю», побували в кожній українській домівці.
Та зненацька замріяну атмосферу обірвала Капосниця, роль якої вміло грала Тетяна Ліщина. Вона намагалася зірвати свято і налякала дітей різочками та своєю містичною музикою. Але в неї нічого не вийшло. Казкові персонажі (Поліна Коробчинська, Іванна Попович, Максим Лісний) усе ж допомогли маленьким друзям зустрітися із Святим Миколаєм, якого майстерно зіграв Віктор Ліщина.

Фольклорний дитячий ансамбль під керівництвом Оксани Мосур переніс усіх присутніх в українське село на вечорниці. Звучали «Вишиванки», які виконали вокальні ансамблі «Любисток» і «Краплинки», пісні «Попелюшка» та «Новорічна» — у виконанні Поліни Лєженцевої та Валерії Руденко. До «Народного танцю» та в «Країну гномів» запрошували Поліна Коробчинська та Катерина Носко, які виконали ці твори на роялі.

Свято, яке підготували Ольга Сабірова та Вікторія Татарко, видалося настільки цікавим, що присутні навіть забули про плин часу.

На прощання Святий Миколай висловив свої побажання дітям і під звуки пісні «Ой зима, зима» (у виконанні Анжели Репешко) залишив кожному на згадку невеличкий подарунок.


Автор: Людмила Горбуля, викладач Кобеляцької ДМШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації