Вхід | Реєстрація

У школі-інтернаті в Миколая попрохали світломузику

У школі-інтернаті в Миколая попрохали світломузику

19 грудня в Україні святкують День святителя і Чудотворця Миколая. Саме цього дня нас запросили побувати на святі у Кобеляцькій школі-інтернаті.

Святий Миколай вважається захисником бідних і знедолених. Найбільше його люблять діти, для яких він був і є почесним охоронцем.

Діти свято вірять у існування доброго захисника Миколая і намагаються не гнівити його. І тоді він принесе їм дарунки та солодощі.

19 грудня вихованці Кобеляцької школи-інтренату влаштували справжнє свято. Актову залу прикрасили по-святковому. Зліва біля сцени стояла гарна ялинка. У куточку, на журнальному столику, неподалік ялинки, стояв образ Святого Миколая, обрамлений рушником.

Біля образу — свічка, яблука, горіхи та цукерки.

О 12:00 усі глядачі в залі зайняли свої місця в очікуванні казкового дійства. А артисти завершували останні приготування перед виступом.

Розпочала свято директор школи-інтернату Валентина Шпорт. Вона привітала всіх присутніх із Днем Святого Миколая та представила дітям гостей, які завітали цього дня до них на свято. Серед запрошених були  представники влади, міліції та прокуратури.

Після чого ведуча Любов Койнаш оголосила про початок казкового дійства. Одразу ж наголосила, що вихованці інтернату довго готувалися до свята. Вони вчили вірші, пісні та писали листи-сповіді до Чудотворця, у яких щиро зізнавалися у своїх недобрих вчинках і, звичайно, сподівалися на прощення та подарунок. Любов Дем’янівна детально розповіла дітям про історію свята та запропонувала всім на власні очі побачити диво його народження.

Найяскравішим персонажем цього дня виявився, як не дивно, чорт Антипко. Його роль виконував гуморист Владислав Трунін. Хлопець так яскраво перевтілився в образ, що, здавалося, вийти з нього йому буде вкрай складно. Антипко шкодив та сварив дітей і, як годиться, неслухам дарував різочки. Та діти не погодились на такий дарунок і вирішили покликати Святого Миколая, який і мав розсудити їх чесно та справедливо. На жаль, Чудотверець не одразу ж почув, як його гукали на свято. Тоді всі гуртом вирішили для нього заколядувати. І в залі зазвучала добре відома колядка «Ой, хто-хто Миколая любить?». Після чого Миколай не забарився і зайшов до святкової зали у супроводі двох янголів. Чудотворець сів на крісло біля ялинки. А діти почали розповідати йому про всі свої успіхи в навчанні, в спорті та в різноманітних конкурсах. Далі зачитав кілька листів-сповідей. Хтось із хлопчаків у листі прохав подарувати йому одночасно тетріс, машину та літак на пульті. А дівчатка прохали вибачення за свої недобрі вчинки, а в подарунок хотіли отримати косметику. А дехто, просто прохав «призових» цукерок.

Потім ще багато дітей розказували Миколаю вірші та співали пісень.

— Що ж ви хочете, аби я вам усім подарував? — цікавиться Чудотверець.

— Світломузику! — жартома прозвучало в залі.

— Та то подарунок для дорослих, а вам — солодощі, — відповіла з посмішкою ведуча.

Зрештою, суперечку між дітьми та чортом Антипком було вирішено. Насамкінець свята всі артисти, котрі виступали цього дня, заспівали колядку. А ведуча закликала присутніх робити добро не тільки на свята, а щоденно. Адже добро, за її словами, врятує світ. Після чого гості, які завітали цього дня на казкове дійство, привітали дітей та вручили їм подарунки.

Гадаємо, цьогорічне свято Миколая запам’ятається вихованцям школи-інтернату приємними несподіванками, гарним настроєм, подарунками та неповторними враженнями.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 грудня 2012, 10:17 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації