Вхід | Реєстрація

У «Лелеченьці» презентували унікальну картину

У «Лелеченьці» презентували унікальну картину

10-го січня у актовому залі дитячого садка вперше представили роботу, яка стала колективним творінням новосанжарських художників.

Задум створити таку картину виник ще восени. Головним ідеологом її виступив працівник прес-служби районної ради Антон Єфіменко, який у вільний час також полюбляє займатися живописом. Саме він запропонував новосанжарським художникам зібратися разом і намалювати спільну роботу, яка б стала унікальною прикрасою картинної галереї «Лелеченьки». Ідею підтримала завідуюча дитячим садком Світлана Левицька. Ескіз майбутньої роботи намалював голова організації інвалідів «Клото» Михайло Шуліпа. І от полотно із начерками майбутньої картини пішло по колу художників. Хтось працював над роботою просто у творчій студії «Лелеченьки», хтось брав картину додому. 10-го січня робота була вже майже готова.

Майже, тому що лишалося закінчити деякі деталі та поставити автографи під полотном. Доведенням картини до завершення займалися Михайло Шуліпа та його молодша колега Лілія Перерва. За кілька хвилин робота була закінчена. І Світлана Левицька запропонувала кожному з художників поставити під роботою свій підпис. У нижній частину полотна послідовно з’явилися автографи Михайла Шуліпи, Станіслава Вагнера, Наталії Кольби, Лілії Перерви та Світлани Чорнобай. Окрім цих знаних на Новосанжарщині художників участь у створенні картини брали також працівниці «Лелеченьки» Зоя Жовтяк, Ольга Глущенко та Наталія Лозицька.

Картина отримала назву «Санжари, мої ви Санжари» на честь містечка та однойменної пісні. На полотні зображені найяскравіші куточки селища — Парк Перемоги, пам’ятник Тарасові Шевченку, капличка Віри, Надії, Любові, Альтанка Святої Покрови, підвісний місток…

Розписавшись на роботі, художники разом із працівниками дитсадка піднялися до актової зали. Тут в урочистій атмосфері картину продемонстрували маленьким вихованцям «Лелеченьки». Дітлахам робота сподобалася. Вони із захопленням впізнавали на картині знайомі місця.

— Це вперше в історії району, а можливо, і області, створено таку роботу спільними зусиллями стількох художників, — відзначила у своєму виступі перед дітками та гостями Світлана Левицька. — Пройдуть роки, до цієї картини будуть підходити нащадки і милуватися Санжарами, такими, якими вони є тепер.

— Ця картина цінна тим, що у ній — частина душі кожного з нас. Вона не є витвором когось одного, а результатом спільної роботи. Цим вона і унікальна, — додала художник Світлана Чорнобай.

Після презентації роботу помістили до картинної галереї дитячого садка, де вона зайняла місце поряд із численними персональними роботами новосанжарських художників.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації