Вхід | Реєстрація

Висока поезія Ганни Демиденко

Висока поезія Ганни Демиденко

15-го січня у Новосанжарському територіальному центрі пройшло чергове заняття «Університету третього віку». Зокрема, в його ході своїми новими віршами поділилася поетеса із Писарівки.

Багато нових поезій Ганни Демиденко були присвячені темі патріотизму, національної ідеї, української мови. І майже кожен вірш отримував обговорення з боку присутніх. Багато коментарів отримав вірш Ганни Петрівни про бій під Крутами, який вона завершила рядками «і не повториться таке»

— Повториться! — сумно, але переконано заявив відомий новосанжарський поет і композитор Микола Призов. — Зараз в Україні усі вищі командні чини — росіяни. Тому, коли треба буде боронити Україну, знову доведеться виходити студентам…

Наступні вірші Ганни Демиденко торкалися пошуку національної об’єднавчої ідеї. Її поетеса бачила в українській мові, яка має зібрати разом українців Заходу і Сходу.

— Ви знаєте, що мову і пісню народ повинен охороняти пильніше зовнішніх кордонів? — нагадала бібліотекар Тамара Паттієва у обговоренні чергового вірша.

Дуже високо присутні на занятті оцінили вірш Ганни Петрівни по сапера, який змушений був спочатку підривати мости, а потім їх відновлювати.

— Це поезія дуже високого рівня! — визнав Микола Призов.

— Але її потрібно ще шліфувати, — докинув інший поет Віталій Чепіжний.

Тривало заняття університету близько двох годин. Його учасники не лише слухали і обговорювали поезію, але і знайомилися із теорією написання прозових та віршованих творів. Головною ідеєю цього (як і усіх інших) заняття була демонстрація того, що люди так званого третього віку не зачиняються у власних домівках, не обмежуються вузьким колом інтересів, а живуть цікавим повноцінним життям. У ньому знаходиться місце і поезії, і прозі, і думкам про національну ідею.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації