Вхід | Реєстрація

Сухинівська «Криниченька» вітала земляків

Сухинівська «Криниченька» вітала земляків

Самодіяльний ансамбль із села Сухинівка під час Різдвяних свят виступав не лише перед односельцями, а й у сусідньому селі Красне.

Зимові свята люблять усі українці — і дітвора, і дорослі. Для дітей це канікули, розваги на свідому повітрі і щедрі подарунки. А дорослі можуть на кілька днів відпочити від буденних турбот і ніби повернутись у безтурботне дитинство. Усі ми наївно віримо, що в Новорічну ніч, після 24-ї години, усе в нашому житті зміниться. І обов’язково на краще.

Зима. Навколо біліють сніги. Мороз ніби майстерний художник розмалював невлучним пензликом вікна в будинках. Дерева в лісі стоять пухнасті від інею і ніби сплять в очікування весняного тепла. Здається, що й села поснули, відпочиваючи від літніх клопотів. На вулиці — ні душі. І лише димок над кожною хатою нагадує, що в ній живуть люди.

Між тим, не дивлячись на свята, у кожній хаті, у кожній оселі кипить, вирує життя: кожна господиня, господар та й дітлашня прагнуть причепурити помешкання, здивувати рідних і знайомих щедрим столом. А в учасників сухинівського самодіяльного колективу «Криниченька» до звичних клопотів додалися й інші. Вони ж мали ще й земляків зі святами привітати. А в цьому році артисти й до сусідів у Красне встигли з’їздити. Туди їх запросила тамтешній сільський голова Анна Зайченко. Годі й говорити, що сухинівці охоче відгукнулись на запрошення. Вони, звичайно ж, були приємно вражені благоустроєм реконструйованого красненського клубу. Про такий заклад у Сухинівці поки що лише мріють. Задоволені чудовими умовами та гостинним прийомом, учасники «Криниченьки» виступили з особливим натхненням. Нікого з глядачів не залишили байдужими запальні пісні у виконанні Олексія та Василя Стогніїв, Альони Ткаченко, Світлани Накісько. На «ура» сприйняла публіка і театралізоване дійство за участю Солохи, пана депутата, сусідок та подруженьок із колядками. Тетяна Кучер виконала східні танці, а Галина Кравченко на кілька хвилин перевтілилась у «господиню» 2013 року — Чорну Змію. Галина Кулик, Тетяна Кокудак, Галина Литвин, Надія Головаха не лише співали, а й продемонстрували своє вміння танцювати.

Свята закінчились. І артисти з «Криниченьки» живуть новими творчими планами. І після візиту до Красного у них з’явилась мрія: мати у Сухинівці такий же прекрасний Будинок культури. Добре було б, аби ця мрія здійснилась наступного Нового року. Чи пізніше. Але ненадовго. Та, щоб ця мрія стала дійсністю, доведеться добре попрацювати. І сільському голові Ігорю Рябеці, і депутатам, і спонсорам, і владі Кобеляцького району. Та немає такої мрії, яка б не могла здійснитися. А тому сподіваємось на краще.


Автор: Валентина БУТИРІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації