Вхід | Реєстрація

Цукор може ще подешевшати

Цього солодкого продукту в Україні вчергове виробили більше, аніж достатньо.

2011 рік вважався одним із найуспішніших для українських цукроварів. Безумовно, лише в аспекті виробленої продукції. Буряки добре вродили, їх вивезли, переробили і буквально завалили цукром внутрішній ринок. Це, відповідно, вплинуло на ціноутворення.

У 2012 році українські аграрії вчергове виростили дуже гарний урожай цукрових буряків. І знову переживають кризу перевиробництва. Ціна цукру на ринках і в магазинах навіть знизилась у порівнянні з попереднім роком. На кобеляцькому ринку нині мішок цукру продають по 260 гривень. А в дрібнооптовому магазині «Два куми» його можна придбати ще дешевше. Один із власників згаданого підприємства, Анатолій Близнюк, розповів редакції, що й надалі не бачить передумов для підняття ціни на цукор. Навіть зважаючи на весняно-літнє підвищення попиту. Більше того, підприємець думає, що цукор може ще подешевшати.

А ось борошно в Україні дорожчає постійно. Цей процес почався ще восени. Той же Анатолій Близнюк розповів, що на заводах-виробниках та великих оптових базах ціна на борошно щомісяця зростає на кілька копійок. У роздрібній торгівлі цей процес трішки уповільнюється. Заради 2-3 копійок на кілограмі бізнесмени не хочуть і цінники змінювати. Близнюк не прогнозує стрімкого стрибка цін на борошно, але вважає, що передумови для його подальшого здорожчання існують. Як і на всю продукцію, вироблену з зернових. А саме, крупи, макаронні вироби, комбікорми.

Зараз ціна на борошно вищого ґатунку у «Двох кумах» становить 194 гривні за мішок. На ринку аналогічну продукцію продають по 200-205 гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2013, 11:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації