Вхід | Реєстрація

Податкова звітність надається виключно у визначені терміни!

Непросто розібратися в податках, які підлягають сплаті, в базах оподаткування, в ставках. Не менш важливим є і те, що необхідно пам’ятати про граничні строки подання звітності та сплати податків, адже порушення визначених термінів може спричинити застосування штрафних санкцій.

Статтею 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі – Кодекс) податкові декларації подаються за звітний (податковий) період, що дорівнює: календарному місяцю, календарному кварталу; календарному року.

Якщо останній день терміну подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем подання звітності вважається операційний (банківський) день, який настає за вихідним або святковим днем.

Щодо сплати... Платник податків зобов’язаний сплачувати, зазначену ним у декларації, суму податкового зобов’язання протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку, для подання визначеної податкової декларації, крім окремих випадків, передбачених кодексом, наприклад, для сплати податку на доходи фізичних осіб (тут буде інший строк як подання декларації так і сплати податку).

Термін сплати податків не переноситься у зв’язку з перенесенням термінів подання податкових декларацій. Якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, платник податків зобов’язаний сплатити суму податку протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, без урахування перенесення строків подання звітності в зв’язку з вихідними або святковими днями.

Термін сплати встановлюється для кожного податку окремо. Зміна платником податку встановленого строку сплати податку забороняється.

За несвоєчасну сплату, несплату податків або сплату їх не в повному обсязі Податковим кодексом передбачено фінансову відповідальність у вигляді штрафних (фінансових) санкцій та пені.

Якщо платник податків не сплачує суму грошового зобов’язання протягом встановлених строків, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 10% суми податкового боргу при затримці сплати до 30 календарних днів та 20% – при затримці більше 30 календарних днів.

Крім штрафів за несвоєчасну сплату або несплату податку також нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, що діє на день виникнення податкового боргу або на день його погашення, залежно від того, яка з цих ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2013, 18:01 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації