Вхід | Реєстрація

Котелевка стала заручницею шахраїв по телефону

Котелевка стала заручницею шахраїв по телефону

Нещодавно до однієї котелевки, син якої вже кілька років живе у Москві, подзвонили на мобільний телефон (при цьому номер абонента не висвітився) і несподівано вона у слухавці почула:

«Мамо, мамо! Я вбив людину і мене затримала міліція. Щоб уникнути тюрми, треба перерахувати гроші… Зараз я дам телефон чоловікові і він все вам продиктує.»

За мить, збентежена мати, у слухавці почула голос незнайомця, який російською мовою назвав номер картки, на який треба перерахувати гроші. Жінка попрямувала до одного із банківських відділень Котельви і перерахувала за вказаними реквізитами 29 тисяч гривень. Так як вдома не було такої суми, то по дорозі до банку вона заїхала до декількох родичів, де позичила гроші.

При цьому телефонний зв’язок весь цей час не переривався, голос в слухавці тримав жінку в напрузі та контролював кожен її крок. Вже відправивши гроші, жінка попросила, ще раз поговорити із сином, на що їй відповіли: «Ви не хвилюйтеся, з вашим сином все буде добре, він вам сам зателефонує, а ви в цей час зверніться до райвідділу.» Спантеличена жінка, не відразу зрозуміла, що таке «райвідділ», а дещо оговтавшись зателефонувала синові на його номер. Той здивовано відповів, що у нього все гаразд і про все, що трапилося він нічого не знає. Лише тоді довірлива жінка, а насамперед турботлива мати, зрозуміла, що стала жертвою шахраїв…

Як бачимо, зловмисники діють за схожими «сценаріями» у будь-якому куточку Полтавщини… Не стала винятком і Котельва.

За словами начальника Котелевського райвідділу міліції Віталія Браславця, наразі міліція проводить роботу щодо встановлення осіб, причетних до скоєння даного злочину. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція черговий раз звертається до громадян бути обачними та не потрапляти в «пастки» шахраїв.


Автор: Інна Мироненко, інспектор Котелевський РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2013, 12:33 | Котельва | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації