Вхід | Реєстрація

Новосанжарці — срібні призери обласної олімпіади з фізичної культури

Новосанжарці — срібні призери обласної олімпіади з фізичної культури

26-27 січня у місті Полтава на базі Полтавського педагогічного інституту післядипломної освіти пройшла олімпіада з фізичної культури, в якій взяли участь переможці та призери міських і районних олімпіад.

Метою змагань було визначення кращих учнів області для участі у Всеукраїнській олімпіаді, найкращих фахових педагогів області в галузі фізичної культури. У змаганнях взяли участь учні міст Полтава, Кременчук, Комсомольськ, Миргород, Кобеляки та інших райцентрів області, загалом — спортсмени з 21 регіониу.
Новосанжарський район представляли учні 11-Г класу  Новосанжарського НВК Анастасія Харченко і Станіслав Середа та учень Сухомаячківської ЗОШ Андрій Гордієнко. Ці учні є переможцями та призерами районної олімпіади, яка пройшла в грудні 2012 року.

До програми змагань увійшли легка атлетика, волейбол, футбол, гандбол (ручний м’яч), баскетбол, спортивна гімнастика, туризм, тестові завдання. Правила змагань були чіткими і досить строгими. Проходила олімпіада у надзвичайно відповідальних умовах, ідеальній тиші. Заборонялась навіть відеозйомка, щоб не нашкодити і не створювати тиску на учасників. Результат змагань неабияк залежав від психологічного налаштування учнів та їх керівників.

Готував новосанжарських учнів до олімпіади вчитель вищої категорії Новосанжарського НВК Олександр Дерев’янко. До речі, Анастасія та Станіслав є його вихованцями ще з молодшої школи, переможцями та призерами районних та обласних Спартакіад з легкої атлетики, кросу, волейболу, баскетболу, гандболу, футболу. Вони постійно захищають честь Новосанжарського НВК, є одними з кращих учнів школи у вивченні фізичної культури. Допомагали у підготовці спортсменів з гімнастики вчитель вищої категорії новосанжарського НВК Анна Сліпець, з туризму — фахівець ВФСТ «Колос» Віталій Баранович. Андрія Гордієнка готував учитель-методист Сухомаячківської ЗОШ Сергій Житник. Його вихованець став переможцем районної олімпіади і в своїй шкільній діяльності досяг багато вершин на районних та обласних Спартакіадах і змаганнях з туризму.

По закінченню змагань наші учасники з нетерпінням чекали на рішення суддівської колегії. Чекання було тривалим, але не марним. Адже за підсумками олімпіади новосанжарці Станіслав Середа та Анастасія Харченко зайняли другі місця. І завдяки цьому здобули право брати участь у всеукраїнських змаганнях. Андрій Гордієнко зайняв третє місце на олімпіаді, обійшовши кращих учнів міст та інших райцентрів.

Результати цієї олімпіади демонструють високий рівень педагогічної майстерності та професійної кваліфікації вчителів фізичної культури Олександра Дерев’янка та Сергія Житника, які постійно є лідерами усіх районних спартакіад та олімпіад. Варто відзначити і головного куратора спартакіад та олімпіад — методиста райметодкабінету Леоніда Березу. Це під його керівництвом Новосанжарський район протягом останніх років займає призові місця в обласній спартакіаді.

Попереду на наших спортсменів чекає Всеукраїнська олімпіада. А з нею — нові цілі та вершини.


Автор: Віталій Баранович, фахівець ВФСТ «Колос»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації