Вхід | Реєстрація

У районі на дітей виплачують 27 мільйонів гривень

У районі на дітей виплачують 27 мільйонів гривень

29-го січня у Новосанжарському управлінні праці та соціального захисту населення відбулася спільна нарада. Присутні на ній представники різних служб говорили про допомогу дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Начальник служби у справах дітей Тетяна Медведєва зокрема розповідала про контроль за використання коштів, які виділяються на дітей у прийомних сім’ях та ДБСТ. У Новосанжарському районі у чотирьох прийомних сім’ях виховуються п’ять дітей, а у двох дитячих будинках сімейного типу — 14. За словами Тетяни Всеволодівни, під час перевірок жодного випадку нецільового використання коштів виявлено не було. Розповідаючи про нововведення, начальник служби розповіла, що на їх адресу прийшов лист із роз’ясненням: працівники мають перевіряти, чи не йдуть кошти, отримані батьками на дитину, на виплату кредитів тощо. Щоправда, механізму цих перевірок поки що немає.

Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Романець розповів про соціальний супровід сімей, які взяли дітей на виховання. І поділився інформацією, що ще одна сім’я з Новосанжарського району пройшла відбір і незабаром стане прийомною.

Спеціаліст управління праці Елеонора Віхтенко нагадала присутнім, що кожного року близько 2700-2800 одержувачів отримують різні допомоги на дітей. Загальна сума цих виплат на рік по району — більше 27 мільйонів. Близько 10 мільйонів з них — допомога при народженні.

Начальник управління Наталія Гомля, відповідаючи на одне з питань учасників наради, пояснила, що проблеми з ромськими сім’ями в управління немає. І зауважила, що немає різниці, якої національності одержувач допомоги. Головне, щоб кошти були використані на дитину.

— Щодо осіб ромської національності, то вони дуже ретельно контролюють ці виплати. Іноді, звичайно, їм важче пояснити певні законодавчі нюанси, що є певний порядок, є інструкція. Але, зрештою, нам вдається порозумітися і з такими одержувачами.
Елеонора Віхтенко, коментуючи питання, зазначила, що у районі проживає 140 ромських сімей з дітьми. Допомоги отримують ті, які зареєстровані у відповідних сільських радах. Адже деякі сім’ї можуть сьогодні проживати у нашому районі, а завтра — уже в іншій області.

Заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник, підсумовуючи результати наради, зауважив, що без співпраці усіх служб працювати неможливо. І висловив задоволення тим, що така співпраця у районі є. Користуючись нагодою, представники управління попрохали заступника голови РДА і в цьому році допомагати транспортом  при контрольних об’їздах.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2013, 15:50 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації