Вхід | Реєстрація

«Дзвінкі голоси» — тепер у районному масштабі

«Дзвінкі голоси» — тепер у районному масштабі

Пісенний конкурс, який минулого року збирав повні зали у руденківській школі, цього року суттєво виріс. Тепер «Голоси» мають статус районного конкурсу, у якому братимуть участь учні з різних шкіл району. А головою журі буде заслужена артистка України.

Минулорічний конкурс, перший і експериментальний,  вийшов, безумовно, вдалим. Тоді його провели фактично силами вокальних талантів Руденківської загальноосвітньої школи. Залучили лише одного представника із Зачепилівки. Як тоді жартував директор школи Андрій Дігтяр, «щоб конкурс можна було вважати міжнародним».

«Дзвінкі голоси» у Руденківці оцінили одразу. Під час двох конкурсних днів глядачів було так багато, що вони стояли і у проходах між рядами, і дверях коридора. Найбільш допитливі навіть зазирали на сцену із-за куліс. Гала-концерт був видовищним і переповненим приємними несподіванками. До речі, перемогла у минулих «Дзвінких голосах» учениця Руденківської школи Альона Кібенко, яка, за правилами конкурсу, вже не має права брати участь у наступних. А у тому, що вони будуть, організатори не сумнівалися ні хвилини.
Головні натхненники «Дзвінких голосів»  Андрій Дігтяр та викладач музики Олена Мостова вже у минулому році почали планувати наступний конкурс. Його вирішили зробити районним: запросити вокалістів з інших шкіл району, провести відбір і вже потім показати глядачам «Дзвінкі голоси» у новому форматі. Час пробіг швидко. І ось 29-го січня до Руденківської школи з’їхались кільканадцять претендентів на право взяти участь у цьогорічному конкурсі.

Кожен претендент привіз на прослухування одну пісню. Вислухавши всіх, члени відбіркової комісії потім приймали рішення — допускати чи не допускати учасника. Оцінювали вокал, артистичність, уміння триматися на сцені. У комісії, зокрема, були такі «зубри», як директор районного центру культури і дозвілля Олександр Торбін та методист БДЮТ Микола Таран. Після півторагодинного прослуховування члени комісії вирушили радитись. І потім оголосили своє рішення. У цьогорічних «Дзвінких голосах» уже точно співатимуть: Анна Олійник, Надія Демченко, Альона Панасенко та дует — Ірина Деменко і Марина Рубайко (усі — з руденківської школи). Ще один дует — Оксана Нікуліна та Ірина Оріщенко — представлятиме на конкурсі Нехворощу. Третій дует — Віта Сіврюк і Таня Черненко — захищатиме на «Дзвінких голосах» честь Нових Санжар. Також представлятиме селище солістка Поліна Моцак. Побачать глядачі і юних Таню Онипко та Діану Муху із Сухої Маячки. Двох своїх представників матиме на конкурсі Малий Кобелячок — Юлію Немирич та Олександру Перерву. Уже на відбірковому етапі показала свій сильний голос, який цілком може принести їй перемогу у конкурсі, Оксана Удовіченко з Драбинівки. Також у основному етапі виступлять Оксана Дмитренко з Полузір’я та Вікторія Кондратьєва з Нехворощі. Деяких учасників комісія змушена була відсіяти. При чому, не лише через слабкі вокальні дані, а й через банальні помилки у підборі репертуару.

Стартують другі «Дзвінкі голоси» вже за тиждень після виходу у світ цього номера тижневика — 8-го лютого. Розпочнеться концерт о 16:30. 15-го лютого відбудеться другий конкурсний день. А 1-го березня організатори планують провести гала-концерт. Упродовж двох конкурсних днів учасники повинні будуть заспівати чотири пісні — українську, російську, дитячу та ретро. На гала-концерті кожен повинен буде заспівати дуетом із членом журі. Воно, до речі, у цьому році має бути досить представницьким. Принаймні, вже зараз відомо, що очолить його заслужена артистка України Наталія Сулаєва.

Про всі виступи в рамках «Дзвінких голосів» ви зможете прочитати на сторінках нашого тижневика та на нашому сайті у Інтернет-мережі. Оскільки «ЕХО» — головний інформаційний партнер конкурсу. А вже після виходу цього номера ви можете знайти на нашому сайті «Ехо з регіону» фото та відео з відбору учасників.

 

Довідка

Районний вокальний конкурс «Дзвінкі голоси»

Мета вокального конкурсу:
— виявлення й підтримка талановитих юних вокалістів серед дітей сільської місцевості;
— оволодіння дітьми художнім та сценічним досвідом за допомогою залучення їх до пісенної творчості;
— популяризація та впровадження новітніх форм музичного естрадного мистецтва;
— естетичний та духовний розвиток молодого покоління;
— залучення меценатів та спонсорів до підтримки талановитої молоді.
Завдання конкурсу:
— пропаганда української культури, національних культур інших народів через пісенну творчість;
— оцінка й сприяння розвитку музичних здібностей виконавця, підвищенню виконавського рівня пісенних творів;
— надання професійних рекомендацій про подальший творчий розвиток виконавців;
— пропаганда розвитку пісенної творчості в сільській місцевості через участь юних виконавців у конкурсі;
— обмін досвідом роботи між керівниками вокальних гуртків, студій і шкіл, налагодження творчих зв’язків на взаємовигідних умовах.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації