Вхід | Реєстрація

Кращу прикрасу виготовив Денис Дацюк

Кращу прикрасу виготовив Денис Дацюк

У конкурсі з виготовлення кращої новорічної прикраси для міської ялинки переміг 15-річний вихованець школи-інтернату.

Уже другий рік поспіль Кобеляцька міська рада оголошує конкурс серед дітей міста. Згідно з його умовами учасники мають власними руками виготовити прикраси для новорічної ялинки. Цьогоріч у змаганнях взяли участь десять учасників. Їх вік коливався від п’яти до п’ятнадцяти років. Безумовно, найменшим діткам у роботі допомагали їх батьки. Але журі ставилося до цього з розумінням. Усі представлені роботи протягом новорічних свят прикрашали кобеляцьку міську ялинку. А в кінці січня було оголошене ім’я переможця. Ним став п’ятнадцятирічний вихованець Кобеляцької школи-інтернату Денис Дацюк. Хлопчик навчається у 10 класі та кілька років займається в гуртку лозоплетіння, яким керує вчитель цього ж закладу Сергій Масич. До речі, роботи самого наставника отримали заслужене визнання не лише в Кобеляцькому районі, а й далеко за його межами. Завдяки соцмережам виробами з лози від Сергія Масича любуються і захоплюються в Україні, Росії, Білорусії та інших країнах Європи й Азії.

Денис Дацюк представив на конкурсі зірку для ялинки. При її виготовленні були використані кілька мистецьких технік, у тому числі — лозоплетіння. Зважаючи на складність роботи та її дуже високу якість, саме зірка від Дацюка була визнана кращою. Тепер вона протягом цілого року буде зберігатися в кабінеті міського голови Олександра Ісипа.

Під час чергового засідання міськвиконкому очільник міста привітав переможця, вручив йому грамоту від міськради, солодкий приз та матеріальне заохочення. І висловив упевненість у тому, що в наступному році кількість учасників новорічного конкурсу збільшиться. Адже, судячи з наповненості дитячих садків, малечі в Кобеляках більшає. А талантів і наставників, які можуть їх розвинути, у місті вистачало завжди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Чудо Юдо / 7 лютого 2013, 22:31
Якщо говорити відверто, щорічну кобеляцьку ялинку я вважаю позорищем Полтавської області. З року в рік ставлять якусь обшарпану ялинку, яка чомусь в’яне буквально менше ніж за тиждень, а прикрашають її силами "добровільного" припахування дітей у всіляких гуртках саморобними іграшками. І вішають одну і ту ж саму саморобну гірлянду із простих лампочок. Те, що є чим дітей зайняти — це, звісно, добре, але ж яке убожество у нас стоїть в місті на новорічні свята!
Для порівняння ось вам цьогорічна ялинка смт. Решетилівка, яке ледве більше від Біликів:
Посилання на www.adm-pl.gov.ua

Їхня ялинка як Майбах перед оцим нещастям:
Посилання на exo.in.ua
(не знайшов фото із прикрашеною ялинкою, але вона виглядає не краще).

А ще запам’ятался минулорічна ялинка, обрубаний стовбур якої стояв посеред міста... до червня місяця. Прямо як в анекдоті де суддя питав чому сімейна пара розводиться. А чоловік нарікає, мов, жінка задовбала, вже сьомий місяць пиляє: "винеси новорічну ялинку!"
Цьогорічний обрубок, як належне, стоїть на місці. Цікаво, поб’є він рекорд минулорічного?
2. New York / 8 лютого 2013, 00:01
1. Чудо Юдо пише:
«Для порівняння ось вам цьогорічна ялинка смт. Решетилівка»

Ну якби символом Нового року був фалічний, педорастично прилизаний конус китайського виробництва, то Решетилівка отримала б перше місце. Та слава Богу покищо цим символом є ялинка (чи сосна), і виглядає вона так Посилання на images.reklama.com.ua (якщо маленька) або так як у Кобеляках (якщо велика).
Так, прикрасити її можна й краще. Але ідея з залученням дітей — суперова і виховує дизайнерські здібності в учасників. Побільше б таких ідей!
3. Чудо Юдо / 8 лютого 2013, 10:34
Я взагалі то говорив про прикрашання ялинки, а не про заміну її штучною. Хоч щось придбалося із прикрас за весь час існування нашої ялинки? Чи все тільки за рахунок дітей?
4. Melissa / 18 лютого 2013, 18:31

Адміністрація:
Коментар видалено за порушення п.2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації