Вхід | Реєстрація

Позичте, а моє — віддайте

Нижче піде мова про життєву ситуацію, яка нещодавно виникла в Кобеляках.

4 лютого. Районний відділ зв’язку. Як відомо, у цьому місці чимало міських пенсіонерів отримують свою пенсію. Ось і того дня на пошту прийшов непоказний чоловік років семидесяти. Він добросовісно відстояв свою чергу і вже було приготувався отримувати гроші. Та несподівано для себе почув: «Гроші для виплати пенсій ще не надійшли. Прийдете наступного дня». «Як це — наступного? — обурився чоловік. — Я завжди отримував пенсію четвертого. Отримаю і сьогодні. Так і знайте, без грошей я додому не піду!». Працівниця пошти спробувала ще раз умовити нетерплячого пенсіонера почекати, зрозуміти ситуацію і не ремствувати. А той запитав: «Я дзвонив у Пенсійний. Вам відомості передали? Передали! От і віддавайте мої гроші!». Довелось викликати когось із керівництва вузла зв’язку. Умовляння продовжились. Але нічого не допомагало, упертий дядько стояв на своєму. І абсолютно не сприймав пояснень, що на пошті немає грошей. Він заявив: «Он у вас повний ящик грошей. Вам за послуги нанесли. От із них і віддайте мою пенсію». А потім резюмував: «Дівчатка, ви зі мною не сперечайтесь. Я — ветеран. Я заслужив і отримаю своє. Немає грошей? Позичте у когось, а моє — віддайте».

Можна по-різному ставитись до цієї ситуації. Можна покартати впертого дядька, який аж ніяк не хоче розуміти ситуації в державі, у Пенсійному Фонді, у вузлі зв’язку. Адже всім важко, усі переживають кризу, усім не вистачає грошей. Мовляв, нічого ж страшного. Ну не отримав пенсію сьогодні, отримає завтра. Нібито й не можна власні егоїстичні інтереси ставити вище загальнодержавних проблем.

І, навпаки, можна зрозуміти і підтримати активного пенсіонера. Чоловік відпрацював все своє життя. І отримує за це пенсію, яка не дозволяє йому не те, що на старості подорожувати світом, а навіть м’яса досхочу наїстися. І «до лампочки» йому фінансова криза, негативне зовнішньоекономічне сальдо і «пробуксовка» у пенсійній реформі. Понад усе він ставить свій інтерес. При цьому ж не вимагає нічого зайвого і надзвичайного. Віддайте ту нещасну тисячу з гаком гривень.

Це називається здоровим егоїзмом. Це те, чого катастрофічно не вистачає багатьом українцям. Ми соромимось вимагати грошей у своїх боржників, не беремо чеки в магазинах, не перевіряємо документи у всяких ремонтників, будівельників тощо. А потім тихо страждаємо на кухні. А не треба страждати. Немає грошей на пенсії? Нехай позичають. Є в кого. Не можна назвати нормальною державу, у якій комусь не вистачає на хліб, а хтось із жиру біситься, купляючи футбольні клуби та годуючи своїх собак чорною ікрою. Будьте егоїстами, вимагайте своє. А тим, іншим, на ікру в будь-якому разі вистачить.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2013, 09:48 | Кобеляки | Редакційна
1. сіма / 8 лютого 2013, 19:05
Така ситуація з пенсіями буде доти доки в державі буде соціальний популізм. Незважаючи на внески до Пенсійного фонду всі черпають майже одинаково: маючи 40 років безперервного стажу особа одержуе 1200грн пенсії, і безпробудному ледарю, який за свої 60 прожитих років працював 3-5 років держава дає 840 грн. Додайте захмарні пенсії всіляких "заслужених" у кілька десятків тисяч гривень на місяць. Живемо при капіталізмі, а розпреділення як при комунізмі. Робив чи не робив а пенсію мають всі. Настав час карденальних реформ. Людині праці повагу і підтримку не на словах а на ділі
2. Микола Гузченкo / 9 лютого 2013, 00:21
1. сіма пише:
«Така ситуація з пенсіями буде доти доки в державі буде соціальний популізм.»

Хм... А я от знаю одну невеличку європейську державу, в якій усі люди отримують приблизно однакову пенсію - і колишній депутат, і нероба, який ніколи нічого корисного не зробив. І нічого, всім вчасно платять, і ніяких кардЕнальних реформ не проводять. І економіка країни вважається однією з найрозвиненіших у Світі.
3. сіма / 9 лютого 2013, 16:15
denmark-all.ru›index.php/2011-10-24-19-25-33/74- Отут я читав за пенсіонерів у Данії.. Щось не знайшов щоб неробам платили пенсію.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації