Вхід | Реєстрація

Податковий сервіс з видачі довідки про відсутність заборгованостіз податків і зборів

Одним із завдань сьогодення, що постають перед податковими органами, є покращення податкового сервісу для платників податків, розширення електронного урядування в податковій сфері та налагодження партнерських відносин з платниками податків. У межах зазначених заходів і з метою поширення на податкову сферу процесу розвитку інформаційно-комунікаційних технологій ДПС України запроваджено електронний податковий сервіс – надання довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів в електронному вигляді за електронним запитом такого платника.

Власне адміністративна послуга, або податковий сервіс, з надання Довідки у паперовому вигляді існує достатньо тривалий проміжок часу.

Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків та зборів затверджено наказом Міністерства Фінансів України від 12.12.2012 року № 1315. Хоч порядок і новий, але механізм надання Довідки фактично залишився незмінним. Платник податків, як і раніше, має підтвердити своє бажання одержати Довідку, звернувшись до податкового органу із заявою, форма якої тепер також затверджена вищезгаданим наказом Мінфіну.

Необхідно відмітити, що зава повинна обов’язково містити посилання на відповідний нормативно-правовий акт, що передбачає надання органом податкової служби Довідки.

Податковий орган, у свою чергу повинен в термін п’ять робочих днів відреагувати на це, перевіривши факт відсутності у такого платника податкового боргу в інформаційно-облікових системах ДПС України, оформивши згідно із встановленими наказом Мінфіну № 1315 вимогами таку Довідку та видавши її замовнику. Довідка видається у паперовому або електронному вигляді. Платник податків, який отримав електронну форму довідки, може отримати її в податковому органі і в паперовому вигляді.

Надання паперової форми довідки забезпечується через віконце № 2 секції 4 залу видачі довідок і дозвільних документів Центру обслуговування платників податків Кременчуцької ОДПІ за адресою м. Кременчук, вул. Красіна, 76.

З початку функціонування даного Центру в Кременчуці (лютий 2012 – січень 2013) платникам податків видано 1535 таких Довідок на підставі поданих ними заяв.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2013, 18:49 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації