Вхід | Реєстрація

Юних кобелячан помітили селекціонери професійних клубів

Юних кобелячан помітили селекціонери професійних клубів

Вихованці кобеляцької ДЮСШ успішно виступили на двох турнірах.

Кінець 2012 року став досить спішним для місцевих футболістів, які тренуються у дитячо-юнацькій спортивній школі. Юні вихованці тренера Сергія Калитки продемонстрували значний прогрес у своїй грі. У результаті вони прекрасно виступили на двох Всеукраїнських турнірах. Чимало хлопчаків потрапили «на замітку» селекціонерів кращих професійних клубів України.

 

Не злякались старших суперників

У кінці листопада в Кобеляках відбувся фінальний турнір першості України з футзалу серед хлопців 2001 року народження. У змаганнях узяли участь 12 кращих команд із усіх регіонів нашої держави. Кобеляки представляли одразу два колективи — «Лідер-1» та «Лідер-2». За молодших «лідерів» грали хлопці, які тренуються у Сергія Калитки. Вони були на рік молодші за всіх своїх суперників. У такому віці рік різниці має величезне значення. Та не дивлячись на це, підопічні Сергія Калитки абсолютно не злякалися старших суперників і зіграли дуже добре, ставши головною сенсацією турніру. Крім кобелячан за звання чемпіонів України боролися: «Орлайн-Дантекс» із Донецька, «Локомотив» із Гребінки, «Кремінь» із Кременчука, «Фортеця» із Кам’янця-Подільського, ДЮСШ із Краснограда Харківської області, «Десна» із Чернігова, ДЮСШ із Вугледара Донецької області та запорізький «Мегаполіс». Як бачите, більшість команд представляли населені пункти значно більші за Кобеляки. Учасники були розділені на дві підгрупи. У першу потрапили й дві кобеляцькі команди. Несподівано для багатьох молодші за всіх спортсмени з «Лідера-2» у своїй групі зайняли друге місце, поступившись лише кременчуцькому «Кременю».

У півфіналі наші хлопці зустрілися з командою-переможницею другої групи — чернігівською «Десною». Кобелячани програли. І як виявилось, вони поступились майбутнім чемпіонам України. Саме «Десна» цьогоріч здобула найпочесніший трофей. У матчі за третє місце «Лідер-2» зіграв з уже знайомим суперником із Кременчука. Поєдинок пройшов у дуже напруженій боротьбі. Спочатку «Кремінь» повів із різницею у два голи. Потім кобелячани відіграли один м’яч. Та наприкінці матчу в них просто не вистачило фізичних сил. Різниця у віці таки далася взнаки. За дві хвилини до фінального свистка кременчужани зуміли провести два м’ячі і цим остаточно вирішили долю поєдинку. Наші стали четвертими, а Сергія Соломка визнали кращим захисником турніру.

 

Вісім кобелячан на замітці у професіоналів

У січні 2013 року спортсмени «Лідера-2» зіграли вже у фіналі Чемпіонату України серед ровесників. І теж виступили вельми успішно. Змагання цього разу проходили у древньому і дуже красивому місті Кам’янець-Подільський, що в Хмельницькій області. Місто знамените на всю Україну своєю величною фортецею. У фінальному турнірі взяли участь вісім команд: «МФК» із селища Красні Окна Одеської області, «Бастіон» із Іллічівська, кременчуцький «Кремінь», ДЮСШ із Городенки Івано-Франківської області. Дві команди — «ДЮСШ-2» і «Фортеця» представляли господарів турніру Кам’янець-Подільський.

Футболісти «Лідера» у напружених матчах із мінімальною перевагою здолали суперників із «МФК» та «Темпу» і поступилися «Фортеці». Зайнявши друге місце у групі, кобелячани вийшли до півфіналу. Там їм протистояв кременчуцький «Кремінь». Гра по своїй видовищності та інтризі була достойна фіналу. Наші хлопчаки зуміли повести в рахунку. Та потім кременчужани провели три голи у ворота «Лідера». На перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь «Кременя». У другому таймі кобелячани мобілізувались і пішли на штурм воріт суперника. Особливо вдалими для наших хлопців стали останні п’ять хвилин гри. Спочатку вони не реалізували футзальний пенальті. Але не знітились і буквально притисли суперників до їх воріт. Урешті-решт, за дві хвилини до фінального свистка кобелячани забили свій другий гол. І продовжуючи атакувати, мали ще два чудових моменти. Але не реалізували виходи віч-на-віч з голкіпером «Кременя». Фінальна сирена застала кобелячан у атаці й зрівняти рахунок вони так і не зуміли. До речі, кременчужани стали чемпіонами України, здолавши у фінальному матчі «Фортецю». Наші ж хлопчаки, певно, не зумівши відновитися після напруженому півфіналу, у грі за третє місце поступились Городенці. Потрібно нагадати, що в минулому році у фінальному турнірі чемпіонату України ці ж хлопчаки стали дев’ятими. Зараз вони вже четверті.

До складу символічної збірної турніру був включений воротар «Лідера» Володимир Кишка. А Сергій Соломко, Дмитро Сіріціану, Єгор Рибка, Назар Ярмоленко, Антон Новицький, Валерій Калюжний і Назар Гузєєв узяті на замітку селекціонерами українських професійних клубів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2013, 14:43 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації