Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відсвяткували День закоханих

У Нових Санжарах відсвяткували День закоханих

14-го лютого в концертному залі Новосанжарського Центру культури та дозвілля не вистачає вільних місць. На сцені одне проти одного сидять четверо хлопців та четверо дівчат. Хтось із них незабаром утворить ідеальну пару.

У вестибюлі представлена виставка ляльок-мотанок Людмили Слабкої із села Дубина та фотографій Миколи Гончарова. Біля виставки скупчуються як дорослі, так і діти. Адже такого в іграшковому магазині не побачиш. Цікавляться ціною, майстриня пояснює, що її ляльки не прості, а обрядові, коштують від 20 гривень:

— Оце атрибут сонцевороту (вказує на ляльку-хлопчика, який тримає у руках колесо — авт.), Спиридон Сонцеворот, він символізує поворот сонця на літо, зими на мороз, що відбувається 25 грудня. А ось вагітна Товстушка-Костромушка (бере до рук іншу ляльку, підіймає їй вбрання і показує кору верби, примотану до живота — авт.).У давнину, якщо у молодої сім’ї впродовж року не з’являлися діти, то жінка власноручно виготовляла саме таку ляльку, ставила її на видне місце, і коли у хату приходили гості, то довго не затримувалися, бо молодим треба рано лягати спати.

Через кілька хвилин підходять двоє маленьких дівчаток, спочатку уважно розглядають яскравих ляльок-мотанок, потім намагаються взяти до рук ту, що з дуже довгою косою. Майстриня це помічає, і просить нічого не чіпати.

— Її на щастя можна подарувати, — говорить. — Чим довша коса, тим більше щастя, — говорить.

О 14:00 розпочинається концерт. У залі майже немає вільних місць, люди стоять під стінами.

Ведуча Анна Бабенко розповідає історію свята, як добродій Валентин був ув’язнений і постраждав заради любові.
Далі всіх присутніх вітає заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник:

— Сьогодні увесь світ відзначає це прекрасне свято — День закоханих. Скільки подвигів було зроблено в ім’я цього почуття. Люди через любов потрапляли у в’язниці, ризикували життям! Хоча за такі високі почуття можна і відсидіти. Тож кохайтеся, будьте коханими, і давайте сьогодні пробачимо тих, хто колись приніс у наші серця біль.

До привітань долучається і заступник голови районної ради Микола Перерва. Продовжується свято молодіжно-розважальною грою «Ти+Я». Для участі в конкурсі були запрошені учні з Малокобелячківської, Сухомаячківської, Великокобелячківської, Руденківської ЗОШ та Новосанжарського НВК, всього 8 учасників (Валерія Лужанська, Євген Пономарьов, Юлія Манько, Інна Немирич, Марина Дубровська, Олександр Перерва, Максим Михайлик, Костянтин Харченко). На початку гри учасники представляються, демонструють свої таланти — виконують пісні, читають вірші, танцюють. Суть конкурсу полягає у визначенні ідеальної пари. Хлопці задають запитання дівчатам і навпаки. Потім кожен учасник повинен написати ім’я того, хто йому сподобався найбільше. І ось уже є ідеальна пара — Євген Пономарьов та Юлія Манько. Так співпало, що саме ці учасники вказали імена один одного.

— Це ж неспроста! Вони ж обоє танцювати люблять, то й вибрали один одного, — кричить хтось із залу.

Обоє дійсно на початку гри представляли себе танцями: Юлія Манько танцювала «Хіп-хоп», а Євген Пономарьов виконав запальне «Попурі».

На продовження свята на сцену запрошують новосанжарську учнівську команду КВН «Браво». Її виступ триває близько 20 хвилин, але за цей час глядачі встигають від душі посміятися. Далі Віталій Підопригора дарує відому для старшого покоління пісню «Не прячь зеленые глаза», йому підспівують із залу і проводжають гучними аплодисментами. Наступною виступає Юлія Немирич із піснею «Я — огонь, ты — вода». Слідуючими на сцені зявляються Аня Дев’ятко та Тетяна Черненко і виконують пісню «Неразлучные друзья». Потім чудові хореографічні номери виконує естрадно-танцювальний колектив «Дивосвіт».

На завершення свята ведуча запропонувала переможцям гри «Ти+Я» проколоти декілька із 10 повітряних кульок, в яких поміщено папірці із назвами призів. Коли учасники справилися із цим, останнім, завданням, то отримали в подарунок маркери, ручки, брелоки, магнітні закладки для книжок та багато інших потрібних школярам речей (спонсором подарунків для свята виступив приватний підприємець Сергій Підопригора).

Отак за піснями, танцями та цікавим конкурсом непомітно минає дві години. Ведуча Аня Бабенко дякує глядачам за увагу та запрошує всіх бажаючих у вестибюль, щоб продовжити святкування та взяти участь у різноманітних конкурсах. Та глядачі, цілком задоволені побаченим, одразу після гри поспішають розійтися та роз’їхатися.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації