Вхід | Реєстрація

Наші діти - за дозвілля!

Добрий день, тижневик «Ехо»! Прочитавши статтю «Проблема дискотеки висмоктана з пальця!», ми сиділи і розчаровано розводили руками. Чому це питання піднімається і розглядається на прикладі селища, а села залишаються без уваги? Чому дискотеку не вважають дозвіллям? Адже вона дає можливість не тільки розвивати свої танцювальні здібності, але й знаходити нових друзів, обмінюватися новинами. Чи хай краще сидять перед комп’ютерами? Звичайно, Нові Санжари мають потужний центр опори для розвитку дитячої і юнацької творчості: музична школа, Будинок дитячої та юнацької творчості, районний Будинок культури. Маючи значну підтримку батьків, діти з дитсадка розпочинають свій шлях у творчості. Навчаючись в школі, вони мають змогу відстоювати честь Нових Санжар з впевненістю і вміннями, здобутими ще в дитинстві.

Але ж давайте поглянемо за межі Нових Санжар, на наші мальовничі села. Осередками організації змістовного дозвілля молоді мають бути будинки культури. Якщо керівнику небайдужа доля свого рідного краю і зростаючого покоління, розвиток художньої самодіяльності займає значне місце в діяльності клубу. Юних талантів у кожному селі достатньо. У наш важкий час, коли з екранів телевізорів до дітей доносять тільки злість, підлість, наше місцеве керівництво повинно боротися за бажання творити добро своїми руками, розкривати свої можливості. Для заохочення молоді потрібно створювати гуртки, колективи, ансамблі, проводити як тематичні вечори, так  і вечори відпочинку — дискотеки.

Але, на превеликий жаль, не всі керівники будинків культури до цього відносяться дуже серйозно. Напевно, їм заважає зайнятість у створенні своїх співочих збірок і на дітей не вистачає часу. Тому в одних селах створена розгалуджена система дозвілля молоді, а в інших її зовсім немає. Приміщення пустує і чекає наступного «особливого прийому». Якщо ж для «галочки» потрібно провести огляд, залучаються тільки провідні, «перевірені боротьбою» учасники, тільки «заслужені діячі», «заслужені поети», «композитори», які беруть на себе «тягар» всього свята. І тоді не важливо, чи є змістовне дозвілля в селі, чи немає. Головне, щоб виконувалися пункти програми «Молодь Новосанжарщини»: огляди, вистави, досягнення художньої самодіяльності.

А можливо, потрібно до неї додати ще один пункт: вечірнє таємне виїзне засідання із перевірки роботи сільських будинків культури: роботи гуртків, художньої самодіяльності, вечірні розваги — дискотеки, тематичні вечори. Можливо, після цього ми всі зрозуміємо, проаналізуємо  і вирішимо, чи потрібно все це дітям, чи ні. Адже вони — наше майбутнє.

P.S. Ми надіємось, що наша стаття дасть поштовх для роздумів не тільки батькам, а й керівникам. Наші діти цього варті!


Автор: Наталія Олійник


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2013, 15:19 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації