Вхід | Реєстрація

Штраф за самогоноваріння може сягати 34 тисячі гривень

Штраф за самогоноваріння може сягати 34 тисячі гривень

Минулого четверга відбулась чергова рада ветеранів. На ній говорили про злочинність у районі та про здоровий спосіб життя.

Цього разу до зали засідань міської ради запросили завідуючого сектором дільничних міста Кобеляки Романа Голуба та лікаря-ендоскопіста Валентина Стукало.

Першим до трибуни вийшов Роман Голуб. Він поінформував присутніх про стан злочинності в районі. За його словами, протягом 2012 року було зафіксовано 107 злочинів, із яких порушено кримінальні справи. З них — 75 фактів крадіжок. З 1 січня 2013 року вже зареєстровано 63 злочини. З них — 18 крадіжок та 11 фактів тілесних ушкоджень. Як повідомив Роман Голуб, на сьогоднішній день на обліку перебувають 97 осіб.

— З початку року проводиться активна профілактична робота з особами, які повернулись із місць позбавлення волі. Не менша робота спрямована на профілактику насильства в сім’ї, — повідомив завідуючий сектором дільничних.

— А скільки дільничних працює по місту і на яких участках вони працюють? — запитали з зали.

— По місту працює двоє дільничних. Та на даний час — один, тому що інший у відпустці. Також дільничні мають по одному помічнику, — відповів Голуб.

— Скажіть, чому закони в нашій державі приймають, а ніхто їх не дотримується. Хоча б взяти Закон про заборону куріння в громадських місцях, — знову прозвучало запитання від присутніх.

— На жаль, в Україні законів більше, аніж громадян. Та міліція в Кобеляках дотримується законів у повному обсязі. Що стосується Закону про заборону куріння в громадських місцях, то ми складаємо на порушників адміністративні протоколи, — відповів Роман Голуб.

Також присутні поцікавились, скільки в місті самогонних «точок». Мовляв, їх досить багато та працюють вони вдень і вночі.

— Скільки їх — я особисто не рахував. Та всі виявлені самогонщики притягнуті до адміністративної відповідальності. При першому виявленому факту штраф складає від 51 до 170 гривень. При повторному — від 1750 до 12 тисяч гривень. А за третім фактом штраф уже складає від 12 до 34 тисяч гривень, — відповів Голуб.
Наступним до слова запросили Валентина Стукало. Він поінформував присутніх про здоровий спосіб життя. За його словами, до 80 відсотків захворювань залежить від самої людини.

— На жаль, на погіршення здоров’я впливають не лише шкідливі звички. Усе приємне і погане ми відчуваємо завдяки рецепторам: що ми бачимо, чуємо, їмо та інше. Коли ви виходите на вулицю, для прикладу, надворі світить сонечко, співають пташки — от і настрій у вас гарний і це сприяє покращенню самопочуття. У організмі виділяються гормони щастя — ендорфіни. На жаль, їх люди отримують не в повному обсязі, — запевнив лікар. — Та всі ми маємо якісь болячки. Тому дуже важливо розуміти, що ми їмо та п’ємо. Найкраще, звісно ж, натуральні продукти, вирощені в себе на городі.

За словами лікаря, аби уникнути проблем із органами травлення, необхідно правильно харчуватися, вживати мінімум жирів та стежити, аби в раціоні харчування переважали овочі, фрукти та салати.

Серед ягід на перше місце за користю лікар відніс журавлину, потім полуницю та кавун.

— Та дуже важливо при купівлі овочів, фруктів та ягід бути впевненими, що вони вирощені в екологічних умовах і без різних хімікатів, — сказав лікар.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2013, 09:21 | Кобеляки | Суспільство
1. 7777 / 25 лютого 2013, 10:53
Як-це ти не рахував--а за що ж ти зарплату отримуєш. І-де ваша статистика.В районі 1 школи в провулку самогонна точка--скільки вона вже років працює--а ви хоч раз її штрафували --а на ветеринарній--там з 5 утра вже юрба топчеться-чекаючи на лікаря айболита

P.S.По інформації з надійних джерел--точка в районі першої школи-має хорошу репутацію і в органів-які ніби-то борються з ними-самогонщиками--бо має хороше качество.

КАЖУТЬ -ЩО В СБУ ПІСЛЯ УСПІШНОЇ ОПЕРАЦІЇ В ПОЛТАВІ--СЛІДУЮЧІ НА ЧЕРЗІ-ВІДПРАЦЮВАННЯ КОБЕЛЯЦЬКОГО РАЙОНУ.....А ТАМ ЦИХ ВІДПРАЦЮВАНЬ ДОСИТЬ НА ВЕЛИКИЙ ТЕРМІН--(БО ПО ЗВІТАХ РОЗКРИТТЯ-СПРАВИ ІДУТЬ ХОРОШО-- А ФАКТИЧНО--В КОБЕЛЯЦЬКОМУ РАЙОНІ НЕ РОЗКРИТО НІ ОДНОГО РЕЗОНАНСНОГО ДІЛА...(А ТУТ ХВАТАЄ І НАРКОТИКІВ І САМОГОНУ І ТОРГІВЛЯ ЗБРОЄЮІ БРАКОНЬЄРСТВО І КРАЖІ-І ВБИВСТВА І ЗГВАЛТУВАННЯ--І НІЧОГО -КАЖУТЬ ВСЕ ХОРОШО ВСІМ --ОДНІ ПОДЯКИ....А РОЗКРАДАННЯ НАФТИ-ГАЗУ...

ЙМОВІРНО В КОГОСЬ ХОРОША НЕ КРИША-- АЦІЛЕ СОМБРЕРО НАД ГОЛОВОЮ.....
2. співак / 25 лютого 2013, 17:16
Щось цифри по злочинах не сходяться. У 2012 році їх 107, а за два місяці 2013- вже 68. Хтось збрехав, або доповідач або журналіст.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації