Вхід | Реєстрація

«Обережно! Діти на дорозі!»

«Обережно! Діти на дорозі!»

Минулий тиждень у Новосанжарському НВК був оголошений тижнем безпеки життєдіяльності. За цей час учні старших та середніх класів проводили флеш-моб, виставку композицій, стінгазет та ділилися своїми знаннями про безпеку життя з учнями молодших класів.

Упродовж п’яти навчальних днів проводилися різні заходи з метою закликати людей відповідально ставитися до свого життя та здоров’я, а також не шкодити оточуючим. Організаторами виступили шкільний практичний психолог Наталія Шовкопляс, соціальний педагог Олександра Палійчук, педагог-організатор Ірина Заєць та учні 7-11 класів.

Розпочався тиждень безпеки 25-го лютого виступом агітбригади 7-А класу на загальношкільній лінійці. 27 лютого об 11 годині учні 10 А, 10 Б, 10 В класів вийшли на подвір’я школи, вишикувались там, утворивши «живий» дорожній знак «Обережно! Діти!». Потім колоною пройшлися вулицями Жовтневою та Шевченка, несучи поперед себе великий червоний трикутник і транспаранти з надписами «Обережно! Діти на дорозі!» та вигукуючи гасло «Цей знак дорожній знають всі на світі, він кличе, просить — обережно, діти!». Деякі машини проїжджаючи повз, сигналили учням.

— У нашій школі доволі часто проводяться такі заходи. Учні із задоволенням беруть участь у флеш-мобах. Це допомагає привертати увагу до різноманітних проблем нетрадиційним способом, — говорить Наталія Шовкопляс.

У п’ятницю на завершення тижня безпеки учні 10-Б виступали перед молодшими класами з презентацією основних правил техніки безпеки. А учні 7-А класу показали учням 4-В класу повчальну казку-виставу про маленьких бешкетників, які полюбляли бавитися з вогнем і випадково стали винуватцями страшної пожежі. Учні 10-11 класів влаштували виставку композицій, колажів та стінгазет. Досить оригінальна робота під назвою «Не роби із себе смітник!» була представлена учнями 10-А класу. Вони поставили звичайне відро для сміття, прилаштувавши до нього очі, ніс і рот, наповнили різним непотребом, недопалками, яскравими упаковками з під чіпсів, сухариків тощо.

— Усі ці продукти більшість людей вживають, хоча вони згубно діють на організм. Вживання некорисних продуктів робить із людини смітник. Тож ми вирішили звернути на це увагу своєю композицією, — говорить учень 10-А класу Вадим Кучугура.

А от учні 11-Б класу, навпаки, представили «тарілку здорового раціону». На неї поклали сир, молоко, фрукти та ін. Біля неї поставили піраміду поживних речовин.

Денис Позивайлов, учень 11-Б класу, пояснив:

— На нашій піраміді в самому низу зображені каші, які повинні бути основою раціону. Середина — м’ясо та риба. На вершині піраміди знаходяться жири. Їх потрібно вживати найменше, у великій кількості вони шкодять нашому організму.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. rhbcnbyf / 27 жовтня 2015, 08:24

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації