Вхід | Реєстрація

Олексій Лелюк стане Почесним громадянином Новосанжарищини

Олексій Лелюк стане Почесним громадянином Новосанжарищини

12-го березня відбувається чергова сесія Новосанжарської районної ради. Депутати заслуховують звіт голови райдержадміністрації, погоджують надання в користування мисливських угідь і дають нагороду народному депутату.

Перед початком сесії голова районної ради Володимир Левицький зауважує, що в залі, окрім запрошених та 44 депутатів, присутні ще якісь сторонні особи. Зокрема, представники мисливської організації з села Попове. Звертаючись до всіх, голова ради наголошує, що сесія є відкритою, тому громадяни мають право перебувати на засіданні. Але слово в обговоренні їм може надати лише головуючий та й то після попереднього звернення. Утім, ніхто зі сторонніх упродовж сесії на трибуну не рветься і слова не прохає.

Першим питанням у порядку денному є звіт голови райдержадміністрації Сергія Шовкопляса про виконання Програми соціально-економічного розвитку району на 2012 рік. Голова РДА підіймається на трибуну. Перед початком доповіді наголошує, що звіт є на сайті, який обговорювали на комісії. Тому він зупиниться на головним пунктах. Сергій Шовкопляс у здобутках 2012-го року згадує завершення реконструкції кінотеатру, на яке використано близько 3,3 млн. гривень. Також у минулому році майже 800 тисяч уклали в ремонт сільських доріг, 600 тисяч — на ремонт водомереж, 230 тисяч — на ремонт вуличного освітлення. Неабияким здобутком влади Сергій Шовкопляс називає той факт, що вдалося уникнути значного підвищення цін.

Аналізуючи економічне становище району, голова райдержадміністрації відзначає, що у 2012-му році сільгосппідприємства виробили валової продукції на 507,6 млн. гривень. Це складає лише 82 % до показників 2011-го. Головним чином через те, що озимі культури загинули на половині засіяних площ.

— Незважаючи на це, Новосанжарський район, разом із Машівським, є лідером в області по величині відсотків, виплачених на пай, — з гордістю констатує голова РДА і, подумавши, додає. — Та що там в області, можна сказати — в Україні!

Розповідаючи про економію енергоресурсів, Сергій Шовкопляс нагадує про пластикові вікна, які за кошти від Кіотського протоколу вставили у Новосанжарському НВК (264 штуки) та Нехворощанській школі (122 штуки). За словами керівника, у майбутньому це дасть значну економію при опаленні приміщень шкіл у зимовий час.

Не обходить увагою голова РДА і болюче для багатьох питання житла. Він повідомляє, що за 2012-й рік у районі введено в експлуатацію 12 житлових будинків загальною площею 1536 квадратних метрів. У 2011-му було всього 894 квадратних метри.

— Ми розуміємо, що ця цифра надзвичайно мала, але і тут є позитивна тенденція! Аналізуючи всі ці цифри, можна зробити висновок, що Україна й її економіка відроджуються!

Розповідаючи про перспективи, Сергій Шовкопляс повідомляє, що незабаром з обласного бюджету надійдуть 300 тисяч гривень, за які буде розчищена річка Ворона в межах Нових Санжар.

— Будемо працювати й надалі, щоб завтра було краще, ніж сьогодні! — завершує свій виступ Сергій Шовкопляс.

Коли депутати приймають звіт, їм пропонують окремо проголосувати і за досить цікаве звернення, яке стосується БМП. Оскільки, за словами влади, поставити бойову машину в парку Перемоги не дозволяє законодавство, її планували розмістити біля траси Полтава — Олександрія. Але оскільки ця ідея отримала спротив із боку частини громади, представники влади вирішили шукати альтернативний вихід із ситуації. Ні, не змінювати законодавство, яке нібито забороняє поставити машину в парку. А взяти і звернутися за допомогою до депутата Верховної Ради Олексія Лелюка, який зможе посприяти встановленню БМП у парку Перемоги.

— А хто їм зараз заважає там її поставити? — переговорюються депутати від опозиції. — А, це ж треба до Реки йти за погодженням! А вони у селищну йти не хотять. Думають, що Лелюк дозвіл дасть?

Народного депутата згадують і під час обговорення наступного питання. Адже депутатам пропонують проголосувати за присвоєння звання «Почесний громадянин Новосанжарщини» саме Олексію Лелюку.

— Це — за БМП?! — сміються опозиціонери. Але голосують «за». Щоправда, не всі.

Крім цього, почесною відзнакою районної ради «За заслуги», з нагоди 90-річчя району, пропонують нагородити начальника медичного центру «Нові Санжари» Олександра Блінова та ветерана самоврядної служби Анатолія Віблого. Депутати кандидатури підтримують.

Далі депутати вносять зміни до деяких районних Програм. Зокрема, до освітньої. Після відповідних змін шкільні автобуси тепер матимуть право возити дітей не лише з дому до школи і назад, але й на олімпіади, змагання та екскурсії.

Питання погодження надання в користування мисливських угідь, про яке так багато говорили протягом року, на сесії взагалі проходить без обговорення. Заступник голови РДА Володимир Тараненко з трибуни демонструє депутатам карту району, на якій угіддя розділені на три сектори, позначені різними кольорами. Частина угідь, позначена червоним кольором, залишається в користуванні МРТ «Кречет», вони свою частку не збільшують. Частину, позначену зеленим, залишають УТМР, у якого кількість угідь значно меншає. І, нарешті, останню частину — синього кольору, бере під своє відання державне підприємство «Новосанжарське лісове господарство». І лише Попівська сільська рада на карті, яку демонструє Володимир Тараненко, залишається нерозфарбованою. Там питання мисливських угідь залишається відкритим.

Наприкінці сесії з трибуни до колег звертається заступник голови районної ради Микола Перерва. Він повідомляє, що за Проектом «Спорт для всіх — спільна турбота» районна рада хоче отримати кошти на добудову універсального майданчика біля Новосанжарського НВК. У разі успішної реалізації проекту там можна буде грати в теніс, волейбол, гандбол та міні-футбол.

У обговоренні цього питання депутат від «Батьківщини» Геннадій Супрун згадує про плани щодо будівництва в Руденківці міні-футбольного майданчика.

— У минулому році, тоді ще кандидат у народні депутати, Олексій Лелюк обіцяв місцевій громаді, що до 9-го травня на новому майданчику відбудеться перший турнір. Лишається два місяці. Чекаємо!

— Чекайте! — оптимістично відповідає Володимир Левицький.

Сесія завершується традиційним гімном. Співають у залі практично всі. І тут, як не крути, а з минулим роком суттєве покращення!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2013, 12:28 | Нові Cанжари | Політика


1. патріот / 15 березня 2013, 18:33
Шовкопляс! ти сам це г..мно накецав,сам тепер і злизуєш.Якби ти БМП в Лелюхівці встановив,то це бувби сатиричний монумент тобі та ще декільком смішним ж..полизам.Цю чудову річ (встановити БМП) придумав наш бойовий товариш,а ми всі підтримали ,що кращого місця ніж біля обиліску годі й шукати.Тому,встанови ти його в на трасі,ми б в парку поставили б другий. Це наше святе місце,а тобі всерівно Н.Санжари чи Машівка,БМП чи БТР.
2. Вася против всех / 15 березня 2013, 23:07

«.800тис. в дороги, а сколько это метров...Эх дороги, пыль да туман..Толи еще будет...800тыс на дороги -это и есть пыль и туман.Пыль на дорогах,туман нам в глаза.Я Вася пртив дутых достижений.
3. ХАХА / 16 березня 2013, 11:19
Шовкопляс собі в заслуги приписав відкриття кафе в Лелюхівці "Віллі Плаза", яке Фарковець построїв за гроші Москві зароблені. Возив бригади найомні, гроші в хлопців забирав - от і наскладав на кафешку. Воно десять раз прокляте заробітчанами те кафе.
4. будівельник / 17 березня 2013, 10:28
.....Шовкопляс собі в заслуги приписав відкриття кафе в Лелюхівці "Віллі Плаза" .-А що,цілком ймовірно, що доляшка його там прилипла.
5. оля / 19 березня 2013, 17:14
люди не дозволяйте рековським писакам їздити вам по вухах. Бо в самих розуму не вистачило на БМП. Тепер хають: і те їм не так, і інше не так. Так хай зроблять щось достойне -закуплять справжній вертоліт і поставлять ще один памятник афганцям "Чорний тюльпан" Що слабо?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації