Вхід | Реєстрація

Україна — не Сінгапур

Україна — не Сінгапур

На чергові щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про відновлення мотоболу, емоційне вигорання та життя у Сінгапурі.

На початку наради з трибуни доповідають сільські голови — Геннадій Скубій з Малого Кобелячка та Любов Нестор із Стовбиної Долини.

— Як ви будете проводити першу гру чемпіонату України з мотоболу? — цікавиться у останньої голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Треба ще вирівняти поле, зробити туалети, — починає перераховувати сільський голова.

— Ну, добре. Це ви зробили, — погоджується голова РДА. — Далі що?

Сільський голова деякий час мовчить. Потім продовжує.

— Покращити благоустрій села…

Але Сергій Шовкопляс її зупиняє.

— Ви, як сільський голова, повинні бути попереду в організаційних заходах при підготовці до цього мотобольного чемпіонату. А ви поки що нібито у стороні! І у вашій громаді знаходяться люди, які запитують: «Навіщо ви його відроджуєте? Навіщо поставили той паркан?»

Любов Олексіївна обіцяє очолити організаційну роботу.

— І врахуйте, що перший матч відкриття буде подією, ще більшою за масштабами, ніж минулорічний товариський матч із Вишняками! — нагадує голова РДА.

Наступним виступає Геннадій Скубій, який протягом кільканадцяти хвилин розповідає про досягнення своєї громади. Малий Кобелячок відомий своїми численними підприємцями, які активно беруть фінансову участь у розбудові села. Так, за кошти тих-таки підприємців у місцевій школі відремонтували спортзал.

— Усі знають, що Малий Кобелячок — це такий собі Давос районного масштабу, — констатує Сергій Шовкопляс. Але знаходить у виступі і привід для критики. Зокрема, нагадує про необхідність оновлення Дошки Пошани біля сільської ради. І зосереджує увагу сільського голови на необхідності документального списання школи у Горобцях.

Геннадій Скубій обіцяє вирішити це питання спільно з начальником відділу освіти Юрієм Зінченком.

Далі перед присутніми виступає директор соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Романець. Він впродовж десяти хвилин виступає з трибуни, потім за допомогою слайд-проектора наочно демонструє роботу очолюваної ним організації. Розповідає Ігор Анатолійович про роботу з потенційними усиновлювачами, про соціальний супровід прийомних сімей та ДБСТ. Також згадує про різноманітні тренінги та заняття. Терміни при цьому вживає суто професійні. Тому за деякий час члени президії починають про щось перемовлятися. А потім задають виступаючому питання.

— Ви, зокрема, вжили такий вираз: група подолання емоційного вигорання. Можете звичайною мовою пояснити присутнім у залі, що це означає? — посміхається Сергій Шовкопляс.

— Це той стан, коли людина просто втомилася від постійного спілкування з дітьми, — пояснює Ігор Романець. — Подібні заняття проводяться, щоб запобігти йому.

На завершення наради голова райдержадміністрації пропонує присутнім послухати статтю про життя у далекій від України країні Сінгапур. Вона є однією з найменш корумпованих у світі, вважається однією з найбезпечніших для проживання і має найнижчий рівень дитячої смертності. У жителів Сінгапуру — висока тривалість життя. А держава надає молодим сім’ям безкоштовне житло. Проте, на противагу цим перевагам, є у країни і свої недоліки.

— Держава ця демократична, але щоб громадяни не голосували за кого попало, на бюлетенях вказують свої особисті дані, — читає далі Сергій Шовкопляс. — Преса у країні підцензурна, писати про політику та секс заборонено. Вітаються шлюби із освіченими жінками. Малограмотним держава рекомендує стерилізуватися і не заводити більше двох дітей!

Прочитавши статтю, Сергій Шовкопляс робить висновок, що жити у такому Сінгапурі напевно гірше, ніж у нашій вільній Україні. На цьому нарада закінчується. Керівники установ та організацій розходяться по своїх робочих місцях. Щоб працювати на благо нашої найдемократичнішої з країн, у якій можна вільно читати про політику та секс. Але у якій щодня помирають діти — від недостачі коштів на лікування…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2013, 10:17 | Нові Cанжари | Політика
1. люблю свій край / 17 березня 2013, 11:24
З нагоди проведення чемпіонату,пропоную перейменувати с.Стовбина долина в "Большие Васюки",а поки що потрібно повикошувати бур"яни над дорогою,орг. безперебійний рух рейсового автотранспорту і т.д.,а потім мріяти про малодосяжне. Так-так,малодосяжне,адже для проведення будь-якого заходу повинні бути інтузіасти такі як В. Коба, В.Василенко,Кирилович,Карабас,А.Река,сім"я Кондратенків, Калашник,Євсейович,Зимівець,безперечно Любов Олексіївна-наш голова та інші активні однодумці які відіграють активну роль в житті нашої громади.
2. New York / 17 березня 2013, 12:05
Якраз дивився учора передачу "Орьол і рєшка" про Сингапур Посилання на youtu.be
Да, дійсно, Сингапур — гімно собаче протів Неньки калинової моєї )))
3. МАХМУД / 18 березня 2013, 08:53
А кому прийшла така "геніальна" ідея проводити порівняння України з країною яка має недосяжно розвинуту економіку? Вам що ,зовсім нічого іншого в голови не приходить?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації