Вхід | Реєстрація

Бережіть природу і власні гроші

Бережіть природу і власні гроші

Саме до цього закликають земляків правоохоронці в ході проведення операції «Первоцвіт 2013».

Із 19 лютого в Кобеляцькому районі, як і по всій Україні, розпочалася міліцейська операція під назвою «Первоцвіт». Даний захід буде тривати кілька місяців і завершиться аж 15 червня. Метою його проведення є збереження реліктових первоцвітів та інших рослин, які занесені до Червоної Книги. У нашому регіоні до таких відносяться, перш за все, усім відомі проліски. Безумовно, більшості жителів Кобеляцького району важко зрозуміти, чому до Чернової книги України занесена рослина, від буйного цвіту якої буквально синіють лісові галявини. Але це є фактом. Проліска дволиста, саме так називається найперша весняна квітка, офіційно охороняється законодавством. І за її знищення, а тим більше торгівлю, передбачається адміністративна відповідальність. Навіть не думаючи про проблеми й нарвавши первоцвітів під час прогулянки весняним лісом, можна «скупитися» на 51 гривню. А спробувавши продати квіти, любителі підзаробити заплатять штраф у розмірі 255 гривень. Якщо ж зірвати букетик у заповідних містах, а такі є на території району, скажімо, ландшафтний парк «Нижньоворсклянський», то він, той букетик, може стати ледве не золотим. За таку самодіяльність передбачене покарання у вигляді штрафу від 153 до 510 гривень. Стільки не коштують навіть найрозкішніші букети на 8 Березня.

Саме тому кобеляцькі правоохоронці закликають милуватись першими квітами виключно в їх первісному вигляді в лісі та гаю.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2013, 12:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації