Вхід | Реєстрація

«Не ятріть рани афганцям!»

…Ми зараз сидимо і не можемо вирішити проблему: де ставити БМП? Відповідь тут може бути лише одна: у парку, біля пам’ятника воїнам-афганцям!..

Велике прохання до керівництва та депутатів нашого району. Хай проснеться у ваших серцях хоч краплина співчуття до всіх учасників жахливої афганської війни. Вони захищали нас із вами, воювали за батьківщину. Співчуття до тих, хто не повернувся з війни, кого привозили у запаяних гробах, кого хоронили батьки та рідні, не побачивши навіть їхнього лиця після смерті, не знаючи, чи в тій домовині лежить саме їх син! Адже своїми зволіканнями та пересторогами щодо встановлення пам’ятника БМП у парку Перемоги ви ятрите рани солдатам Афгану, їх близьким та рідним. Хоч ради людей і пам’яті про війну в Афганістані зробіть добру справу. І люди будуть вам вдячні не за гарне «Спасибі», а за вашу совість. Ви самі відчуєте полегшення і зрозумієте, що зробили добру справу. Я вважаю, що кожна мати, бабуся підтримає мене.

Так склалася доля, що я бачила своїх дідусів лише на фото — вони загинули під час Вітчизняної війни. Афганістан торкнувся якщо не всіх, то зачепив кожну другу сім’ю. Хтось із родини воював, а хтось — не повернувся… У мене три сини. Я хочу виховати їх так, щоб вони пишалися нашим минулим і знали наших героїв. Докладатиму усіх зусиль, щоб вони, коли прийде час, змогли гідно стати на охорону України, служити у військові. Бо вважаю, що це не тільки обов’язок, а й почесне покликання кожного чоловіка.

Мені було років 12, коли ми з мамою пішли на похорон. Я не пам’ятаю обличчя нашого родича, якого ховали. Але пригадую скляне віконечко у цинковій домовині. Вона стояла на табуретках і щоб зазирнути всередину, я стала на стільчик. І досі у моїй пам’яті спливають зціплені зуби покійного… Скільки хлопців не повернулося з тієї війни, скільки дівчат не дочекалися своїх наречених, матері — синів, жінки — чоловіків. Скільки лишилося сиріт, а скільки ненароджених дітей — цього ніхто не підрахує. Афганістан забрав багато і я вважаю, треба пам’ятати про це. Хто б не вважав цю війну безглуздою, але вона була! І чоловіки воювали і за нас, і за батьківщину, виконували свій інтернаціональний обов’язок! І, не сумніваючись, ішли у бій!

А ми зараз сидимо і не можемо вирішити проблему: де ставити БМП? Відповідь тут може бути лише одна: у парку, біля пам’ятника воїнам-афганцям! Дорогі наші можновладці, не ятріть рани афганцям! Дайте заспокоїтися покійним душам, нехай наші воїни хоч з вами не «воюють»! І що не будуть говорити про Афганістан, але це була їхня кров, звитяга воїнів, за яку ми повинні їм вклонитись!


Автор: Валентина СЛЕДЬ, Нові Санжари


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2013, 10:11 | Нові Cанжари | Суспільство
1. земляк / 30 березня 2013, 19:38
На святкуванні 90річчя району новоявлений"почесний новосанжарець"великодушно погодився щоб БМП поставили в парку Перемоги.Здається що місцеві підлабузники затіяли цю історію з БМП для того аби потім"почесний"її гарно розрулив.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації