Вхід | Реєстрація

Щодня 50 водіїв їздять п’яними

З 12 лютого до 12 березня на дорогах області державтоінспекція Полтавщини проводила операцію під гаслом «П’яний водій — злочинець!».

Звичайно, боротьба з пияцтвом за кермом — не випадковість, а постійна і систематична робота інспекторів ДАІ, спрямована на виявлення і «знешкодження» нетверезих водіїв: наряди дорожньо-патрульної служби чергують біля місць проведення масових заходів та відпочинку громадян, у тому числі неподалік нічних клубів, ресторанів і кафе, звідки, найімовірніше, може з’явитися нетверезий водій.

Щодоби на дорогах області вдається зловити до півсотні самовпевнених «трохи випивших» і зовсім п’яних водіїв, більшість з яких стверджують, що випили пиво або всього кілька грамів горілки. Однак, самі ледь тримаються на ногах та не можуть двох слів зв’язати докупи.

Усього за час проведення операції співробітниками взводу з обслуговування стаціонарного поста № 2 роти ДПС ДАІ виявлено 63 порушника. Згідно з нинішніми законами, за власну нерозсудливість та за можливий ризик своїм і чужими життями винуватцям доведеться виплатити штраф у розмірах від 2500 до 3400 гривень, а то й позбутися права на керування.

Як би впевнено не відчував себе махнувший лишку водій, але, сівши за кермо в такому стані, він автоматично стає потенційним злочинцем.

За два місяці 2013 року на дорогах області зафіксована 21 дорожньо-транспортна пригода, що сталися з вини нетверезих водіїв, де постраждало 5 осіб. Враховуючи всю серйозність ситуації, яка склалася на автошляхах області, керівництво УДАІ прийняло рішення про продовження вищезазначених заходів до 15 квітня поточного року.

Шановні громадяни! Працівники ДАІ звертаються до вас з наполегливим проханням не ризикувати даремно ні своїм, ні тим більше чужим здоров’ям і життям. Пропустивши чарку-другу, подбайте про надійне місцезнаходження свого автомобіля і прогуляйтеся пішки до місця вашого прямування. Прогулянка на свіжому повітрі вам не зашкодить, а самі ви залишитеся осторонь від зайвих неприємностей та бід.


Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарного поста № 2 роти ДПС ДАІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2013, 11:53 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації