Вхід | Реєстрація

Пісенне свято у маленькій школі

Пісенне свято у маленькій школі

20-го березня у Пологівській школі проводять свято, яке поєднує між собою кілька поколінь. Присвячують його пісні та музиці.

На початку свята юні ведучі розмірковують над питанням: хто і навіщо придумав пісню? І розповідають присутнім легенду про те, як Бог колись подарував її Україні. Згадують і науковий факт: рослини краще ростуть під музику.
— Ось чому у нашому співочому краї так родять пшениці! — резюмують дівчата.

Сценарій свята складений так, щоб глядачі змогли побачити у пісенній історії села спадковість поколінь. Тому першими виступають дві старенькі бабусі з хору-ланки «Берегиня». Співають пісню про свекруху та невістку.

Далі присутнім розповідають про гурт «Екіпаж», створений 15 років тому. А перед глядачами виступає його солістка Рима Курбанова.

У залі, де відбувається свято, створений своєрідний музичний музей. Цікавим глядачам по черзі розповідають про його музичні експонати: баян, акордеон, гармонь, гітару, балалайку, скрипку, бандуру.

Ведучі далі перегортають сторінки музичної історії села та місцевої школи. Ансамбль «Мальви». І, нарешті, гурт «Водограй» — наймолодші.

Несподіваним і від того ще більш вражаючим стає виступ двох юнаків, які італійською виконують пісню Адріано Челентано «La Confecca». Можливо, у хлопців виходить співати не так експресивно, як у великого маестро, але їх виступ вітають тривалими оплесками.

Завершують концерт маленькі учасники вокальної та танцювальної студій. Дві дівчинки у величезних окулярах, які співають про маленьку бджілку, нікого у залі не лишають байдужим. І навіть літнім бабусям добряче підіймають настрій.

— Сьогодні наші серця дійсно поєдналися завдяки пісні! — говорить на завершення концерту директор Пологівської школи Інна Бровко. —Ми змогли почути пісні різних поколінь.

Зв’язок цих поколінь чудово демонструє фотографія, датована 1910 роком.

— На цьому фото — мій прапрапрадід Василь Джежелий! У них був справжній сімейний ансамбль. А він власними руками навіть зробив собі скрипку! — говорить директор.

Підсумовуючи проведене свято, Інна Олександрівна наголошує, що у маленькій школі села Пологи навчається всього 26 учнів, які з задоволенням взяли участь у підготовці та проведенні свята. Це до питання про закриття маленьких та економічно невигідних шкіл. Ну як таку закриєш? Хто і де потім організує подібне свято?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації