Вхід | Реєстрація

«Хай наші діти зростають справжніми людьми!»

«Буллінг як соціально-педагогічна проблема та шляхи її вирішення», — під такою назвою пройшли позачергові батьківські збори в 6 класі Руденківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів разом із учнями, учителями-предметниками, батьками та адміністрацією школи.

Класний керівник Тетяна Шинкаренко розпочала збори аналізом успішності, поведінки та участі шестикласників у позакласних і позашкільних заходах, провела міні-лекцію про явище буллінгу з психолого-педагогічної точки зору в середній школі. У житті ми зустрічаємось із насильством щодня, тому профілактика цього явища є досить необхідною, корисною й дієвою. Тетяна Миколаївна підібрала наочні матеріали до свого виступу, зокрема, відеопрезентації й відеоролики: «У майбутнє без насильства», «Заповіді матері Терези», «Цінуй життя». Очевидно, що жодна людина не народжується з якимось особливим геном буллінгу, що чекає на сприятливі обставини, щоб розпочати свою руйнівну дію. Більшість розуміє, що дитина, яка поводить себе подібним чином, є продуктом складних соціальних процесів, які через недосконале навчання й виховання створюють антисоціальну особистість, схильну до агресивного маніпулювання іншими людьми, як правило, слабшими. Для того, щоб попередити розвиток цього явища, батьківський комітет 6 класу (голова Ірина Муха) розробив графік відвідування батьками уроків та школи з метою з’ясувати, виявити, визначити, дослідити, проаналізувати навчання та поведінку своїх дітей.

Ірина Муха, Алла Махно, Олена Хвостик, Любов Бондар та інші батьки поділилися своїми враженнями від побаченого на уроках у 6 класі й спільно з учителями-предметниками та адміністрацією школи обговорили можливі шляхи вирішення назрілих проблем у дитячому колективі.

Ці класні батьківські збори стали справжнім педагогічним консиліумом, що засвідчив тісну співпрацю адміністрації школи, класного керівника, учителів-предметників та колективу батьків учнів 6 класу з питання усунення наболілих проблем у підлітковому середовищі.

Ми, батьки, й надалі підтримуватимемо тісний зв’язок зі школою та здійснюватимемо належний контроль за поведінкою та навчанням своїх дітей, бо прагнемо, щоб наші діти виросли справжніми Людьми.

Для довідки. Булінг — агресивне переслідування одного з членів коллективу (особливо, коллективу школярів та студентів) з боку інших членів коллективу або його частини. Як прояв булінгу спеціалісти розцінюють образи, погрози, фізичну агресію, постійну негативну оцінку жертви та її діяльності


Автор: Наталія Павелко, член батьківського комітету 6 класу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації