Вхід | Реєстрація

«Колос» готується до Чемпіонату України з мотоболу

«Колос» готується до Чемпіонату України з мотоболу

Менше ніж за місяць у Стовбиній Долині відбудеться перша за багато років офіційна мотобольна гра. У ході чемпіонату місцевим мотоболістам доведеться зустрічатися з клубами, за які виступають гравці національних збірних України та Росії.

Перший поєдинок мотобольного чемпіонату має відбутися в Стовбиній Долині 1-го травня. До цієї дати в селі готують стадіон, інфраструктуру і, насамперед, команду. 2-го квітня ми побували на відкритому тренуванні відродженого «Колоса» і з перших вуст дізналися про останні приготування до чемпіонату.

За останній час мотобольний стадіон суттєво змінився. Навколо більшої його частини встановили високий європаркан. До 1-го травня його обгородження планують завершити. Також навколо поля облаштують значно більшу кількість лавочок для глядачів. У день, коли ми приїхали на тренування, у приміщенні біля стадіону повним ходом ішла робота. Там після завершення ремонту буде роздягальня для мотоболістів «Колоса» та кімната для суддів.

Доки ми розглядаємо поле, посипане мілкою резиновою крихтою, із-за паркану долинає звук мотоциклетних двигунів. І один за одним на територію стадіону на німецьких «Маллонах» заїжджають шість мотоболістів. Зупиняються навпроти боксів. Навколо зацікавлено крутяться місцеві хлопчаки, які прибігли зі школи, щоб подивитися на розминку мотоболістів.

Доки його партнери готують мотоцикли, Олександр Зімовець розповідає останні новини. На 2 квітня на технічному озброєнні команди сім мотоциклів, чекають на восьмий, який уже замовили. Сам Олександр Якович купив мікроавтобус, яким команда їздитиме на матчі чемпіонату. Інший любитель мотоболу, Володимир Хопта, придбав причіп, у якому перевозитимуть мотоцикли. Готуючись до чемпіонату, команда вирішує не лише технічні та матеріальні, але й кадрові проблеми. Для підсилення за «Колос» заявлять двох гравців дубля колишнього полтавського «Вимпела». Усього ж у перших матчах на поле в складі стовбинодолинської команди виїжджатимуть наступні гравці: Олександр та Іван Зімовці, Сергій Васін, Володимир Кондратенко та Валерій Мороховець. Місце у воротах займе Анатолій Назаренко, який, нагадаємо, захищав рамку в товариській грі з «Нивою» із Вишняків. Його дублером, несподівано для самого себе, став голкіпер футбольної команди «Стандарт» та руденківської «Зорі» Євген Довгаль.

Саме йому на тренуванні 2-го квітня вперше довелося надіти на голову шолом і відбивати удари досвідчених мотоболістів.

— Гарно стоїть, — коментує Анатолій Назаренко черговий вдалий стрибок Євгена, — мені можна їхати додому!
Доки партнери Анатолія б’ють по воротах, які захищає його молодший колега, досвідчений голкіпер розповідає про календар матчів «Колоса». 1-го травня команда вдома прийме «Антрацит» (Кіровське).

— Отам будуть скоростя! — анонсує Назаренко. — Там такі ребята поприїжджають! Збірна України! А ще вони, вроді, Антона Власовця з Білорусії беруть! І летіти будуть — я тобі кажу!

На питання, чи страшно стояти на воротах у мотоболі, Анатолій зізнається чесно:

— Страшно! Коли він газує кілометрів сємсят, б’є по воротам, а потом біля штанги — вжик — і пролетів! Бувало, що і збивали мене мотоциклом і переїжджали!

Слідом за «Антрацитом» 2-го травня «Колос» знову вдома зіграє зі «Сходом» із Вознесенська. А 9-го травня на виїзді зустрінеться з «Нивою» із Вишняків. Ще в першому колі нашій команді доведеться зустрітися з минулорічним чемпіоном — «Союзом-3» з Єнакієво.

— А там із зборной Росії ребята грають! Якщо вони нашій забивають дев’ять, то скільки тоді нам? — міркує воротар. Утім, до матчів загадувати наперед не прийнято, а раптом наші в першому ж чемпіонаті створять сенсацію?

Тим часом мотоболісти готуються пробивати 16-метрові штрафні удари. Кожному виставляють м’яч і він із розгону пробиває по воротах. Круглі після ударів летять усе вище поперечини. Після чергового удару Олександра Зімовця до нього підбігає Анатолій Назаренко.

— Ти бий щокою! І підкручуй отак! Тоді м’яч полетить точно!

Олександр Зімовець вислуховує, чекає своєї черги, розганяється і кладе м’яч точно в «дев’ятку» воріт.

— Поняв?! — радісно кричить Назаренко. Зімовець посміхається.

Наприкінці тренування мотоболісти діляться на дві трійки і проводять спаринг-матч. І хоча він носить суто товариський характер, проте, і швидкості, і емоції в ньому максимально високі.

Після завершення тренування Олександр Зімовець по секрету говорить, що ще до початку чемпіонату команда планує провести повноцінну товариську зустріч із «Нивою» у Вишняках. Буде це орієнтовно 12-го квітня.

А 1-го травня всіх новосанжарців (і не лише їх) чекатимуть у Стовбиній Долині на матчі чемпіонату України між «Колосом» та «Антрацитом». Обіцяють, що квитки будуть недорогими і коштуватимуть 10-15 гривень.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Майстер / 5 квітня 2013, 11:41
1. Бувалий пише:
«Розумію, що для Вас мотобол, як для мене водне поло, але хоч перевіряйте інформацію, що Вам хтось сказав.:))) »

Дякую за критику. Щодо перевірки інформації, то переривши Інтернет так і не знайшов жодного сайту, який би висвітлював хід чемпіонату України з мотоболу. Може, поділитесь посиланням?
2. vasya serega / 5 квітня 2013, 12:56
Вся інформація по українскьим мотобольним змаганням та обговорення тут
Посилання на neoforum.net
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації