Вхід | Реєстрація

«Ми — не китайці»

На черговій щотижневій апаратній нараді у райдержадміністрації, яка відбулася першого квітня, говорили про соціально-медичне забезпечення ветеранів війни.

На початку наради перший заступник голови РДА Микола Шабалтій вітає присутніх з Днем сміху і бажає всім гарного настрою та більше позитивних приводів для сміху.

— А в Одесі сьогодні вихідний. А у нас чого ні? — цікавиться Іван Супруненко.

Та Микола Шабалтій вирішує залишити першоквітневі жарти на кінець наради і перейти до розгляду питань у порядку денному.

Спершу з трибуни про основні суспільно-політичні новини доповідає Таміла Шевченко. Наступною до виступу запрошують начальника управління праці та соціального захисту населення Зою Петренко. Темою її доповіді є соціально-медичне забезпечення ветеранів війни з нагоди 68-річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Зокрема, Зоя Іванівна зазначає, що до Дня Перемоги ветеранам передбачена одноразова виплата грошової допомоги, яку планують виплатити не пізніше п’ятого травня. Також повідомляє, що в управлінні встановлено контроль за видачею інвалідам війни направлень на виготовлення протезно-ортопедичних засобів реабілітації. За її словами, на сьогоднішній день на обліку для забезпечення засобами реабілітації перебуває 15 інвалідів війни. З початку року інвалідними кріслами вже забезпечено двох.

Наступним на це питання доповідає головний районний лікар Іван Супруненко. Він зазначає, що на території району проживає менше двох тисяч ветеранів війни, а враховуючи те, що серед них практично немає фізично здорових людей, питання надання їм медичної допомоги стоїть дуже гостро. Іван Іванович повідомляє, що всі ветерани війни підлягають комплексному медичному огляду. За словами головного лікаря, згідно аналізу амбулаторних карт, комплексний огляд всіма передбаченими фахівцями пройшли дещо більше семидесяти відсотків ветеранів війни. Також він звертає увагу на недостатню кількість проведених протезувань учасникам війни. Що стосується витрат на медикаменти та харчування під час лікування ветеранів війни, то тут, за словами Івана Супруненка, показники поступово покращуються, проте не на стільки, на скільки хотілося б. Адже на харчування одного хворого в день сьогодні передбачено всього 9 гривень 70 копійок. А на медикаменти — 21 гривня 10 копійок.

Підсумовуючи апаратну нараду, Микола Шабалтій вирішує відповісти на запитання Івана Супруненка, яке прозвучало на її початку. У своїй відповіді він проводить паралель між Україною та Китаєм.

— У Китаї відпустка триває всього сім днів, під час якої вони продовжують працювати та піднімати соціально-економічні показники своєї держави. Ми — не китайці. І нам до них ще далеко. Тому й вихідного дня у нас сьогодні немає, — жартуючи відповів Микола Павлович.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2013, 11:54 | Кобеляки | Політика
1. олег / 11 квітня 2013, 19:47
у нас в лікарні аптека на аптеці. Як ви думаєте, як би обявили конкурс надавати місце для торгівлі ліками в лікарні тим підприємцям які готові надати хворим 20відсоткову знижку(на ліки тог. надб 50-100відс) хворі булиб задоволені? думаю що жоден власник аптеки не відмовився б від оренди, а якби і відмовився б прийшов би інший. Підтримайте. Люди будуть вдячні. Ехо дасть обяву про тендер. Слабо?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації