Вхід | Реєстрація

Довірливі пасажири

Не дивлячись на серйозність займаної посади, я завжди любив гумор, за що мене поважали друзі та колеги. Та інколи ця риса характеру вводила в оману сторонніх людей.

У зв’язку з цим розповім коротеньку історію.

Одного разу, коли я працював прокурором Оржицького району, повертаючись з Полтави, де на колегії прокуратури області отримав ряд зауважень і настрій був не з кращих, недалеко від Лубен побачив двох молодих хлопців, які «голосували» на узбіччі дороги.

Щоб якось поліпшити настрій, наказав водію зупинитися біля них. На запитання: «Куди вам треба?», ті в один голос відповіли: «В Оржицю». «Тоді сідайте», — запропонував я. — Ми туди і їдемо». Дорогою розговорилися. Хлопці повідомили, що їдуть шукати роботу. А один із них висловив припущення, що я напевно працюю головою колгоспу. Це мене розвеселило і я добродушно поцікавився, звідки в нього така проникливість: «Я дійсно працюю головою великого колгоспу». На що хлопець самовдоволено відповів: «Трохи розбираюся в людях».

Тепер і водій активно підключився до розмови, допомагаючи мені грати роль голови. Я з серйозним виглядом розпитував, яку роботу вони можуть і хочуть виконувати в нашому господарстві. На що хлопці відповіли: «Можемо ремонтувати приміщення або працювати охоронниками». По лексиці та поведінці наших пасажирів було зрозуміло, що вони не зовсім прості й побували в місцях позбавлення волі. Тому, продовжуючи грати роль доброзичливого керівника господарства, погодився їм «допомогти» й заявив: «Скоро приїдемо до контори і оформимо всі документи».
Таким стрімким розвитком подій хлопці були задоволені. Жартували і переморгувалися.

Прибувши в Оржицю я запропонував водію їхати прямо в «контору». Побачивши вивіску райвідділу міліції, наші попутники спочатку нічого не зрозуміли, а я попрохав Вадима покликати «бухгалтера». Вийшов черговий міліціонер і повідомив: «Привіз вас не голова колгоспу, а прокурор». Я ж наказав дізнатися, що це за люди і яку роботу шукають.
Після перевірки документів їх відпустили. Виявилося, що вони дійсно нещодавно звільнилися з місць позбавлення волі та хотіли десь улаштуватися на роботу. Та після цієї розмови швидко виїхали з району, заявивши на прощання: «Якщо з самого початку втрапили до прокурора та в міліцію, тут шукати вже нічого…»

Можливо, у хлопців були і добрі наміри або, у такий спосіб, ми попередили злочин в Оржицькому районі.

Це питання лишилося без відповіді.

Водій же прокуратури, Вадим, довго згадував цей випадок та посміювався.


Автор: Григорій ПОТЕТІЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2013, 09:17 | Кобеляки | Цікаве
1. Любов / 9 квітня 2013, 21:03
1. O_Sedoy пише:
«Идиот.»


Підтримую. Хлопці до нього по-дружньому, роботу хотіли знайти... А він їх в каталашку без причини... герой.
2. прохожий / 11 квітня 2013, 08:35
Людям які повернулися з місць позбавлення волі потрібно спочатку допомогти вирішити ті питання чи проблеми, що в подальшому допомогло їм адаптуватися в нашому середовищі. Починаючи з документів, закінчуючи благоустроєм на роботу. Це все державні програми, на які тратять кошти налогоплатників і які успішно не виконуються, включаючи прокурорів. Що до статті, то на мою думку булоб цікаво коли посадовець затримав злочинців на місці злочину,застосувавши при цьому всі свої професійні якості.
3. Йцукен / 11 квітня 2013, 21:09
Чого ж відпустив - почепив би на них висячих справ, собі - розкриття, керівництву - покращення статистики, а слово зека проти прокурорського завжди буде в програші.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації