Вхід | Реєстрація

Андрій Река: «А як же я тоді стану депутатом?»

Андрій Река: «А як же я тоді стану депутатом?»

У Новосанжарській селищній раді відбувається не зовсім звичайне засідання виконкому. Незвичайне, передусім, тим, що на ньому, окрім звичних керівників установ та організацій, присутній ще й народний депутат Валерій Головко. Протягом години члени виконкому говорять із ним про роботу Верховної Ради, стан новосанжарських доріг та очищення річки Ворона.

Валерій Головко — не мажоритарник. До Верховної Ради він пройшов за списком «Батьківщини». Але, як представник сусідньої Полтави, вирішує провести прийом у Нових Санжарах та поцікавитися проблемами місцевих жителів. Перед прийомом у селищній раді він зустрічається із членами виконкому.

— Коли почне працювати Верховна Рада? — одразу запитує про наболіле один із членів виконкому. — Отой мордобой усім надоїв! Ніхто з депутатів не робе, але від зарплати ні один не відмовився!

— А що нам робити, коли більшість намагається приймати антиукраїнські закони? — питанням на питання відповідає Валерій Головко. — Ми блокуємо трибуну для того, щоб домогтися особистого голосування!

— Ви йшли у Верховну Раду, щоб працювати! А ви самі не працюєте й іншим не даєте! — констатує колишній селищний голова Анатолій Віблий.

Зупиняючи суперечку, селищний голова Андрій Река цікавиться у народного депутата:

— Ви скажіть: буде розпуск Верховної Ради чи ні?

— А що він дасть? — перепитує гість. — Ні, не буде!

— А як же я тоді стану депутатом Верховної Ради? — посміхається Река. І пропонує від питань загальнополітичних перейти до проблем районних.

— А чим конкретно ви можете допомогти району? — цікавиться Володимир Чмихало, заступник директора товариства «НовоФарм».

— Що нам, наприклад, зробити, щоб була вода у Ворсклі? — задає навідне запитання член виконкому Ігор Нещадим. — А то люди влітку до нас приїздять, а покупатися ніде!

Випереджаючи гостя, на питання відповідає заступник селищного голови Валентин Івашина. Він пояснює, що підняти рівень води у Ворсклі можна лише за рахунок будівництва регулюючої дамби. Коштуватиме вона від 3 мільйонів гривень. Отримати таку суму не допоможе навіть народний депутат.

Натомість Андрій Река розповідає, що у цьому році на розчистку річки Ворона у межах Санжар з обласного екологічного фонду виділили 300 тисяч гривень. Почувши це, Валерій Головко пожвавлюється. І пропонує свою допомогу — вибити у міністерському бюджеті додаткові кошти на розчистку.

Наприкінці розмови з депутатом члени виконкому нарікають на жалюгідний стан доріг. І наголошують: транспортний збір потрібно повернути до місцевих рад. Лише тоді можна буде утримувати дороги у належному стані. Валерій Головко обіцяє підняти це питання у Верховній Раді.

Народний депутат залишає засідання і йде приймати громадян. А Андрій Река знайомить членів виконкому з найближчими планами селищної ради:

— У цьому році багато круглих дат, — говорить селищний голова. І перераховує: — До 70‑річчя визволення потрібно капітально відремонтувати Братську могилу. Крім того, до нас звертаються громадські організації. У цьому році — 80 років Голодомору. Ми проведемо реконструкцію пам’ятного знаку Голодомору, облаштуємо там у сквері нові доріжки з плитки, підсадимо дерева. Також у наступному році — 25‑річчя виведення військ з Афганістану. Ми вже почали роботи з реконструкції пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам. Нам допомогли самі афганці, які вже зняли там асфальт, посадили липки, викопали ямки для троянд. Ми плануємо посадити там 250 трояндових кущів. І до 26‑го квітня провести роботи біля пам’ятного знаку ліквідаторам-чорнобильцям.

Проти такого плану дій ні в кого із членів виконкому немає заперечень. Коли вже засідання виконкому закінчується і учасники виходять з кабінету селищного голови, Ігор Нещадим звертається до Андрія Реки.

— Андрій Олександрович, а можна з весни вже не малювати оту антинародну подвійну смугу в центрі? Усе одно ніхто її не дотримується! Для чого вона там?

Прохання викликає у селищного голови вдавано гнівну реакцію.

— А чому ти у Полтаві не порушуєш? Вона там для того, щоб не було хаосу і був порядок! Інститут її там намалював і вона там буде! Пройде час — усі привчаться!

Інші члени виконкому кивають головами. І підтверджують: вони подвійної не перетинають і центром селища їздять тільки за правилами.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2013, 09:53 | Нові Cанжари | Політика


1. 888 / 14 квітня 2013, 22:29
Река як завжди впертий.
2. земляк / 14 квітня 2013, 22:53
Впертість Реки завжди дає Санжарам щось позитивне,але не у випадку з безтолковою розміткою.Нещадим правильно назвав її антинародною,від неї хаос і безпорядок.Не все що малює якийсь інститут є правильним.Можна так домалюватись що розворот будем у Забрідках робити.
3. Від народу / 15 квітня 2013, 19:26
Мені здається, що Нещадим злісний порушник правил дорожнього руху.Вважаю,що працівникам ДАІ ,слід звернути на цього водія особливу увагу.
4. вася против всех / 16 квітня 2013, 20:24
Конечно две сплошных линии в центре поселка для водителя ,который не купил права за сало совсем не проблема.В городах для того чтобы развернуться можно проехать несколько километров и интенсивность движения транспорта значительно больше,но никому в голову не приходит ненаносить разметку.Особенно такая разметка актуальна для таксистов -главных(после скутеристов) каскадеров на дороге.Я ,Вася против бардака на автодорогах.
5. ЗЕМЛЯК і ПАТРІОТ / 21 квітня 2013, 20:22
На вихідні завітав до Н.Санжар,майже кожного разу спостерігаємо чудові перетворення,так і цього разу. Ми з дружиною та донечкою сфотографувалися на пам"ять біля двох левів,які охоронятимуть вхід до "Парку Перемоги ". Така краса ,притаманна Новим Санжарам. Спасибі-велике та низький уклін людині,що турбується за рідний край.Здоров"я Вам Андрію Олександровичу.
6. Костян / 24 квітня 2013, 15:57
В "ПАРКУ ПЕРЕМОГИ" прикольно,підтримую.
7. Джага / 24 квітня 2013, 17:11
Костян...приколно в тебе в дупі,а БМП (подароване депутатом ВР)повинно було стояти в Лелюхівці,а не там де Река надумав.Правду кажуть впертий.
8. malar87 / 24 квітня 2013, 17:23
7. Джага пише:
«Правду кажуть впертий. »

Він своєю впертістю досяг набагото більше, ніж деякі депутати своїм "жополизтвом".
9. читаель / 24 квітня 2013, 18:03
Что касается БМП то не Река надумал а афганцы. Река лишь поддержал их в этом и правильно сделал.И что-то сомненья берут что "уважаемый"депутат "подарил" БМП на свои кровные.Помог достать и на том спасибо.А где стоять ему то решать могут только те кто воевал и никто другой.
10. New York / 24 квітня 2013, 19:06
9. читаель пише:
«А где стоять ему то решать могут только те кто воевал и никто другой.»

Пачему?
11. читатель / 24 квітня 2013, 20:27
Потому что афганцы заслужили чтоб с их мнением считались.ЗАСЛУЖИЛИ.
12. ясен / 24 квітня 2013, 22:01
8. malar87 пише:
« БМП (подароване депутатом ВР)повинно було стояти в Лелюхівці,а не там де Река надумав.Ні,ні це ж ідея нашого лицемірного нардепа поставити БМП в парку Перемоги,він сприятиме вирішенню проблеми.Як вже задрали оці заїдені чорною ікрою нардепи,прем"єри,презики.НЕ допомагають місцевим громадам,так хоча б не заважали.
13. podrobnosti ua / 25 квітня 2013, 00:11
"Демократичний Регрес" = значимісьть народу дрівнює нулю. Таким поглядом на нас дивляться Американці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації