Вхід | Реєстрація

Гончара вшанували гості з області

Гончара вшанували гості з області

У п’ятницю в районному Центрі культури та дозвілля вшанували пам’ять Олеся Гончара.

На початку квітня в Україні провели низку заходів, присвячених пам’яті та з нагоди 95‑ї річниці від дня народження видатного письменника, громадського діяча та нашого земляка Олеся Гончара. Не оминули увагою цю дату і в Кобеляках.

П’ятого квітня в залі Центру культури та дозвілля серед людей, які прийшли вшанувати пам’ять Олеся Гончара, були не лише кобелячани, а й гості з декількох областей. Серед них професори, доценти та кандидати наук Полтавського національного педагогічного університету на чолі з ректором Миколою Степаненком.

Першим, уже традиційно, до слова запросили голову Кобеляцької РДА Анатолія Таранушича. У своєму виступі він подякував викладачам, які роблять усе, аби пам’ять про нашого земляка тривала якомога довше.

— Олесь Гончар — не лише наш талановитий земляк та письменник, це людина, яка вчила та допомагала молодшому поколінню обрати правильний шлях. Він великий патріот. Усі його твори пронизані любов’ю до рідної землі. Олесь Гончар — неперевершений. І таких людей більше не буде, — сказав Анатолій Таранушич.

З промовами виступили також голова Кобеляцької районної ради Юрій Тагадюк та ректор Полтавського педагогічного університету Микола Степаненко. За словами ректора, Кобеляччина зайняла особливе місце в творчості Гончара. Твори видатного письменника перекладені вісімдесятьма мовами світу. Насамкінець свого виступу Микола Степаненко передав присутнім вітання від сестри письменника Олександри Терентіївни, дружини Валентини Данилівни та доньки й онучки.

Після слів виступаючих захід продовжився концертною програмою. Першими перед присутніми виступали місцеві артисти: дует бандуристів Кобеляцької дитячої музичної школи в складі Тетяни Песиголовець і Ольги Сабірової та дует «Мальви» у складі Світлани Накісько та Альони Ткаченко, яких вітали гучними аплодисментами. Далі захід продовжився виступом запрошеного поета-пісняра Євгена Гущина, лауреата багатьох всеукраїнських пісенних конкурсів. До речі, його дитячі та юнацькі роки пройшли на Кобеляччині. На вірші Євгена Гущина написано більше чотирьохсот пісень, які сьогодні звучать у різних куточках світу. З деякими з них глядачі мали змогу познайомитись. Ці пісні звучали у виконанні Заслужених артистів України Алли Васько та Віктора Кавуна. Закінчився захід гучними аплодисментами глядачів.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2013, 11:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації