Вхід | Реєстрація

У Полтаві сталася сутичка під час мітингу «Естафета пам'яті»

У Полтаві сталася сутичка під час мітингу «Естафета пам'яті»

15 квітня, у Полтаві біля Монументу Солдатської слави сталася сутичка між учасниками мітингу-зустрічі «Естафета пам'яті» та окремими молодими людьми.

У мітингу взяли участь керівники області та міста.

Як повідомив голова комісії з питань освіти і науки громадської ради при Полтавській облдержадміністрації Євген Янкевич, під час мітингу розпочалася «пропаганда Митного Союзу, російської єдності і російської мови». За його словами, окрема патріотична молодь почала кричати «Ганьба!». У відповідь «люди в штатському» почали їх крутити і відтісняти. Крім цього Євгенія Янкевича обурив той факт, що на захід «зігнали» школярів і вчителів.

Водночас активісти ГО «Свобода», які були присутні на цьому мітингу, говорять, що ці дії викликали у них обурення. На знак протесту націоналісти поширювали інформаційну листівку з такою інформацією:

"До 1941 року Сталін і Гітлер були союзниками, а в час Другої світової війни СССР зазнав найбільших втрат через злочинну політику тогочасної влади. Людей використовували як гарматне м'ясо. Відступати навіть беззбройним воякам заборонялося – у тилу чекали загони НКВД, які розстрілювали червоноармійців у разі відступу. Коли ж совєцька влада відступала, то за собою знищувала всю інфраструктуру, підприємства, спалювала поля і ліси, лишаючи мирне населення без засобів для існування. Після завершення війни між кривавими режимами совєцька влада пішла далі – розпочала нові репресії проти військовополонених та "остарбайтерів". Унаслідок цієї війни криваві тоталітарні режими було встановлено в усій Східній Європі. То що ж святкуємо?!"

Після цього між активістами і бійцями «Беркуту» (за підтримки невідомих людей в цивільному) зав’язалася сутичка.

Представники міського комітету КПУ говорять, що вони почали відтісняти «провокаторів» подалі від ветеранів і дітей. Вони не заперечують того, що декому могло «попасти».


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2013, 12:20 | Полтава | Політика
1. Юрій Лісовський / 24 квітня 2013, 00:13
Шабаш комуно-регіонівської нава*очі, котра вирішила попіаритися на кістках і спровокувала націоналістів своїм гнилим "рюзгє міром". Вони туди зігнали школярів та бюджетників, а також гопоту промосковську з мінімумом мізків.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації