Вхід | Реєстрація

Любіть весну за чисте повітря

Весна… Пора року, яку з нетерпінням чекали дорослі і діти. Сонце обігріває сонну, зморену зимою землю, а господарі зайняті звичними весняними турботами. Розпочинають вони, як правило, з наведення порядку на території: куди не глянь — всюди вигрібають торішню траву, листя, хмиз. От тільки проблема, де все це подіти?

З року в рік навесні наші населені пункти огортають хмари задушливого диму, який дістає в усі кутки і шпарини. Тижнями ми вдихаємо отруту і, хапаючись за серце, звинувачуємо Чорнобиль, радіацію і т. п., а самі в цей час підкидаємо у вогнище черговий оберемок сухого листя й трави. Та коли ввечері заходиш у свій власний будинок, із метою сховатися від задушливого диму, але і тут відчувається старання сусіда або дитячих пустощів із вогнем, які просто для втіхи підпалили суху траву чи сміття.

Щороку у весняний період у пожежну частину надходять тривожні дзвінки про пожежі, що виникають під час спалювання минулорічної трави та сміття.

Як не бореться Кобеляцький РВ Держтехногенбезпеки з цією проблемою: проводить агітацію, забороняє та застерігає від спалювання минулорічної трави та сміття, але люди, здається, уже звикли зустрічати перші приємні подихи весни з димом, розвіяним попелом, що приносить шкоду собі та сусідам, нашим дітям та всьому живому, а ми, дорослі, показуємо негативний приклад підростаючому поколінню. А якби було доцільно, у час комп’ютерів та мобільного зв’язку, згадати про власне здоров’я та здоров’я наших дітей. І тому, ще раз хочеться звернутися до громадян, будьте дбайливими господарями і спробуйте згрібати листя, суху траву і все це компостувати, а через певний час отримаєте чудовий перегній для огороду. Виконуючи це, наші вулиці заповняться запахами перших квітів, зеленої сосни та весняним розливом нашої річки Ворскли.


Автор: Юрій Гребенюк, старший інспектор Кобеляцького РВ Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2013, 08:57 | Кобеляки | Суспільство
1. Гражданин / 23 квітня 2013, 15:36
Что делает Держтехногенбезпека? Чем заняты ее сотрудники?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації