Вхід | Реєстрація

За однією довідкою можна ходити три місяці

За однією довідкою можна ходити три місяці

До редакції звернувся кобелячанин Володимир Лещенко, який поскаржився нам на роботу Кобеляцького відділення держземагенства. Чоловік тиждень за тижнем оббиває пороги відділення з проханням надати необхідний йому документ.
За словами Володимира, чоловік має будинок у селі Дрижина Гребля. У 2012 році він вже пройшов процедуру приватизації землі та отримав усі необхідні акти. Проте, на жаль, сьогодні не може отримати єдиний документ — витяг із приватизаційного акту. За його словами, на цю процедуру він уже витратив близько трьох місяців.

— Кожного разу, коли я приходжу до держземагенства, мені говорять, що мої документи не готові і назначають інший день. Так я ходжу тиждень за тижнем уже близько трьох місяців, — скаржиться Володимир.

За коментарем ми вирішили звернутися до начальника відділення держземагенства в Кобеляцькому районі Юрія Калюжного. Переповівши вищевикладену інформацію, він сказав, що по кожному випадку потрібно розбиратись окремо. Хоча підтвердив, що проблеми в роботі відділення існують і пов’язані вони зі змінами в законодавстві, за яким повністю змінилася система прийому громадян і ведення всієї технічної документації.

У випадку Володимира Лещенка, то нам повідомили, що земельна ділянка чоловіка не внесена на кадастрову карту. Цю процедуру повинні були провести працівники Полтавського державного центру земельного кадастру, які, з невідомих на те причин, цього не зробили.

Тому за відсутності інформації про внесення земельної ділянки на карту, спеціалісти Кобеляцького відділення держземагенства сьогодні не можуть надати витяг із приватизаційного акту.

— З першого січня, якщо земельної ділянки немає на кадастровій карті, то громадянину необхідно піти до проектної організації та замовити встановлення меж на цю земельну ділянку. Тоді протягом 14 днів кадастровий реєстратор повинен надати витяг. Проте, паралельно виникає безліч проблем. Для прикладу, неправильне розташування земельної ділянки, — каже Юрій Калюжний.

На кадастрову карту земельні ділянки вносить Державний центр земельного кадастру, який знаходиться в Києві або Полтаві. Скільки необхідно на це часу, кобеляцькі спеціалісти повідомити не змогли, та Володимиру Лещенку пообіцяли допомогти розібратись у цій проблемі, зателефонувавши до керівництва Полтавського державного центру земельного кадастру. Натомість чоловіку порадили прийти через декілька днів, у середу.

— От так мені кажуть уже кілька місяців, — поскаржився чоловік, покидаючи приміщення держземагенства.

Уже в середу Володимир Лещенко знову відвідав держземагенство, але свої документи він знову не отримав. Чоловіку лише відповіли, що їх відправили до Полтави і як тільки-но з’явиться якась інформація, йому зателефонують. Коли це буде — також не відповіли. Та чоловік уже не вірить у те, що це буде скоро.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2013, 10:51 | Кобеляки | Суспільство
1. Читаючий закон / 28 квітня 2013, 13:51
Оце так! ... "...пов’язані вони зі змінами в законодавстві, за яким повністю змінилася система прийому громадян і ведення всієї технічної документації..." - а не пробував пан Юрій і його відомство працювати? І працювати по-закону?... а не прибирати до рук (чи допомагати це) землю в заповіднику, чи інших громадян...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації