Вхід | Реєстрація

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Христос Воскрес!  Воістину Воскрес!

Воскресіння Христове — суть православної віри. Тому в проповіді апостола Павла найголовнішим було саме те, що Христос воскрес із мертвих. Христос переміг смерть. Своєю смертю і воскресінням Він привів до життя кожного, для кого ця подія, яка відбулася в погребальній печері, є фактом беззаперечним і сприймається так близько, що стає його особистим воскресінням.

Пасха Христова знову прийшла в наші храми, домівки, міста і села, в наші душі і серця і осяяла нас Світлом Царства Божого, світлом торжествуючої пасхальної радості. Відкупительна жертва Господа нашого Ісуса Христа, Його Світле Воскресіння принесли людству небачену раніше волю — волю від гріха і загибелі. Але знаходить цю волю тільки той, хто віддає себе Христу Спасителю, приймає Його, як шлях і істину життя». (Ів.15.6)

На жаль, багато людей думають, що волю приносять гроші або влада, сила чи здоров’я, вседозволеність або аморальність. Поклоняючись цим ідолам віку цього, змагаючись у гордині чи егоїзмі, вони до часу не помічають, що все глибше й глибше поринають у рабство — рабство самолюбства, пороків і пристрастей. Благо тим, хто приходить у храм Божий і тут пізнає, що є істинна воля і як стати на шлях досконалості. Благо тим, хто заради знайдення цієї волі, працює над своїм спасінням, зберігаючи вірність Христу, серед усіх негараздів і скорбот цього віку.

Господь по великій і невимовній Своїй милості благословляє наші зусилля будувати життя на основах християнської моралі. Особливо потрібно піклуватись про зміцнення сім’ї, щоб зробити її міцною і гармонійною, здібною для виховання нових поколінь у правді і честі, Дусі і Істині. Якщо наші сім’ї воістину стануть сильними єдиною вірою, повними взаємної любові жінок і чоловіків, батьків і дітей — ми назавжди забудемо про моральну кризу та інші біди, цією кризою породжені.

Усюди, де ми звершуємо наш трудовий подвиг, ми повинні бути свідками Христа Розіп’ятого і Воскреслого, просвітлювати світ світлом духовної радості, розуму, миру і волі.

Дякуймо ж Христу Спасителю за його невимовну любов до нас, грішних, і почуймо, і відгукнімось на заклик Святої Церкви Христової: «Прийдіть, будьте причасниками нового плоду виноградного — Царства Христового» (Канон Пасхи. Пісня 8). Перебуваючи в повноті великої радості, у Воскреслому Господі нашому, Ісусі Христі, звертаю до вас слова апостола Павла: «Радійте завжди в Господі, і знову говорю: «Радійте». (Флп.4.4).

Молитовно бажаю всім вам, єдиновірні й улюблені брати і сестри, від Господа Бога великих і багатих милостей. Нехай увінчає Воскреслий Господь Своєю благою допомогою наше прагнення жити гідно звання християнина. Нехай воскресне Христос у наших серця і Його любов нехай не буде марною в нас. Христос тому й помер і воскрес, і ожив, щоб владарювати і над мертвими, і над живими. (Рим. 14,9)
Дорогі! Нехай наші радісні великодні поздоровлення, звернення один до одного, осяють невгасним світлом Христового Воскресіння наші серця, принесуть радість життя в любові, мирі та злагоді. Звеселімось же нині і радіймо, адже воістину воскрес Христос! Благодать воскреслого Спасителя нехай перебуває з усіма вами, а мир Христовий нехай наповнить ваше життя радістю і втіхою.


Автор: Протоієрей Василій Сверлович, благочинний округу та настоятель Свято-Миколаївської церкви


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації