Вхід | Реєстрація

Чорнобильці переймаються безкоштовними рецептами, путівками на оздоровлення та коштами для ліквідаторів

Чорнобильці переймаються безкоштовними рецептами, путівками на оздоровлення та коштами для ліквідаторів

Перед мітингом, присвяченим річниці Чорнобильської катастрофи, у райдержадміністрації влаштовують круглий стіл для ліквідаторів та представників влади.

У малому залі засідань збираються кільканадцять чорнобильців, представники районної лікарні, аптеки, управління праці та пенсійного фонду. Приходять послухати про проблеми ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС і представники влади — голова РДА Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький.

Голова районної організації «Союз — Чорнобиль — Україна» Олексій Дерев’янко озвучує першу проблему:

— За безкоштовними рецептами одним постійно ліки виписують, іншим говорять: «Немає коштів!» Є один лікар, закріплений за чорнобильцями, нехай лише він один виписує рецепти! А то одному виписують на 1660 гривень, а іншому — на 20!

Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря пояснює, що з цим проблеми немає. Відповідальний є. Але обговорення виникає між самими чорнобильцями. Деякі не згодні з тим, щоб рецепти виписував один лікар. Зрештою, сходяться на тому, що рецепти можуть виписувати усі лікарі, які приймають чорнобильців, а відповідальний буде лише контролювати виписку рецептів.

— А так прийшла одна родина — і вибрали всю суму! Іншим не лишилося нічого! — нарікають чорнобильці.

Присутній на засіданні Наталії Гомлі, начальнику управління праці та соціального захисту населення, задають питання про путівки на відпочинок. Та повідомляє, що до 1‑го червня їх не буде — міністерство проводить тендерні процедури.

Наприкінці зустрічі чорнобилець Анатолій Бунецький звертається до представників влади з проханням переглянути чорнобильську Програму і трохи збільшити у ній суми для ліквідаторів.

Володимир Левицький обіцяє обговорити це питання із колегами-депутатами, але зауважує, що фінансова ситуація досить складна.

Після завершення круглого столу його учасники разом із представниками влади та працівниками установ і організацій вирушають до пам’ятного знаку чорнобильцям. Там відбувається короткий урочистий мітинг, який завершується покладанням квітів. Під час виступів представники влади багато говорять про подвиг чорнобильців, які врятували країну від радіоактивної загрози. Шкода лише, що у тієї ж самої країни не завжди знаходяться гроші для цих героїв…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2013, 11:32 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації