Вхід | Реєстрація

Кобеляцькому району — 90!

Кобеляцькому району — 90!

Минулого тижня в залі районного Центру культури та дозвілля відбувся святковий концерт, присвячений дню заснування нашого району.

У четвер у святково прибраному залі Центру культури та дозвілля зібралось чимало гостей. Усі вони прийшли на святкування дев’яносторіччя Кобеляцького району. О 15:00 свято розпочалося. До зали внесли прапор нашого району. Це право надали нашому земляку Валерію Кришню, який став відомим після того, як об’їхав на мотоциклі навколо світу (увесь цей час у дорозі його супроводжував наш прапор). У своєму виступі перед глядачами Валерій припустив, що, можливо, саме він допоміг йому здолати таку відстань і живим та здоровим повернутися на рідну землю.

Далі з вітальними словами перед глядачами виступили керівники району Анатолій Таранушич та Юрій Тагадюк. Також цього дня в залі був присутній і Народний депутат України Олексій Лелюк. Разом із керівниками району він піднявся на сцену і привітав кобелячан зі святом. Після виступів посадовці відзначили грамотами тих, хто зробив вагомий внесок у творення історії нашого краю: голову міської ветеранської організації Олександра Живулька, Артема Письмака, Валерія Кришеня, Людмилу Овдієнко та багато інших.

А далі всім присутнім запропонували на деякий час поринути в далеке минуле нашого району.
На сцені поетапно з’являлися ведучі, які і проводили екскурс у історію, починаючи від 1923 року, коли Кобеляцький район з’явився, і до сьогодення. Образи артистів, які з’являлися на сцені, повністю відповідали часу, у який вони намагалися перенести глядачів. Згадали зі сцени і гіркі роки Голодомору, і часи Великої Вітчизняної війни, і Афганістану та Чорнобиля. А на мультимедійному проекторі один за одним з’являлися кадри, які відповідали кожному з цих років.

Під час екскурсу в роки післявоєнної відбудови досить цікаво було побачити глядачам барабанщиць та маленьких піонерів різних років із прапором піонерської організації, які виконували запальні пісні та розповідали вірші. Також із радістю присутні слухали пісні тих років: «Шар голубой» у виконанні артистів Центру культури та дозвілля, «Мой адрес — Советский Союз» у виконанні Андрія Уткіна та Віктора Ліщини. Завершуючи історичний екскурс сьогоденням, ведучі нагадали, якими здобутками Кобеляцький район може похвалитися сьогодні. Підсумовуючи, вони нагадали, що через усі ці роки, через які пройшов наш район, кобелячан супроводжувала пісня. От і цього дня до уваги присутніх запропонували прем’єру пісні, присвячену Кобеляцькому району. Її автором стала наша гордість, член Національної спілки письменників України Людмила Овдієнко. Насамкінець усі артисти вийшли на сцену, а глядачі довго аплодували їм стоячи, дякуючи за чудовий, зворушливий вечір та цікаву подорож у минуле.
 

Фото із концерту можна переглянути у нашій галереї


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації