Вхід | Реєстрація

Вироби новосанжарських дітей прикрасять головну писанку України

Вироби новосанжарських дітей прикрасять головну писанку України

При Новосанжарській дитячій музичній школі діє клас образотворчого мистецтва. На уроках учні випробовують свій художній талант у різноманітних техніках: займаються різьбою по дереву, малюванням, художньогю ліпкою з пластиліну, валянням шерсті тощо. 25‑го квітня ми мали нагоду побувати на одному із таких занять.

Після дзвінка, що сповістив закінчення останнього уроку, у коридорах та на подвір’ї Новосанжарської школи одразу стає тісно і гамірно. Але по закінченні нелегкого трудового дня далеко не всі учні поспішають розійтися по домівках. Не є виключенням і відвідувачі художніх занять.

О 15 годині в кабінеті образотворчого мистецтва (заняття проводяться на базі Новосанжарського НВК) вже кипить робота. Деякі учні приходить із запізненням, але, видобувши зі своїх ранців знаряддя праці, швидко включаються у творчий процес.

За словами вчителя образотворчого мистецтва Юрія Дебелого, учні пробують себе у різних техніках, займаються різьбою по дереву, малюванням, ліпкою з пластиліну, валянням шерсті тощо. Це дає можливість кожному знайти найвідповідніший напрямок для розвитку власних здібностей. До прикладу, у десятикласниць, які мріють бути дизайнерами одягу, нещодавно виникла ідея власноруч оздобити свої випускні сукні орнаментом за допомогою техніки батік. Більшість відвідувачів планують в майбутньому стати якщо не художниками, то дизайнерами або візажистами.

Курс навчання триває 6 років. Працюють діти за програмою спеціалізованих художніх шкіл. На сьогодні набрано 2 класи, в яких навчаються діти різних вікових категорій.

— У них навчальний день і розпочинається під дверима цього кабінету і закінчується тут, — жартує Юрій Васильович. — Ці заняття давно стали для учнів чимось на зразок своєрідної тусовки — місцем для творчості і спілкування. Тут збирається творча еліта школи.

Тим часом, доки ми розглядаємо картини, аплікації, міні скульптури, які прикрашають кабінет, хлопці та дівчата зосереджено малюють, за винятком 5‑класника Єгора Агасяна. Він займається різьбою по дереву.

— Завтра я їду в Польщу на пленер (робота художників на відкритому повітрі — авт.). Там буде відбуватися конкурс, в якому братимуть участь діти з багатьох країн СНД, — розповідає хлопець.
Так як проведення уроків малювання надворі Юрій Дебелий зі своїми вихованцями не практикують, то до конкурсу Єгору довелося готуватися самостійно. За словами вчителя, Єгор дуже завзятий і здібний, любить працювати з деревом. Нещодавно він вдома самостійно змайстрував і приніс у школу два досить хороших мольберта. Його дід був столяром, то не виключено, що ці здібності передалися хлопцеві саме від нього.

За творчою роботою непомітно пролітають дві години. Учні показують Юрію Васильовичу свої малюнки, під його наглядом вносять останні штрихи.

— За один урок кожен учень виконує декілька робіт. Якби їм дозволити, то вони б і ночували тут, — говорить вчитель.

Відвідувачі уроків образотворчого мистецтва є активними учасниками різноманітних конкурсів. Найближчим часом має відбутися обласний етап конкурсу «Світ навколо нас», на якому Дарина Кущ представлятиме свою роботу у техніці аплікація соломкою. Також 10 писанок, виготовлених юними митцями, прикрасять головну писанку України, яка буде викладена до Великодня у Києві із безлічі писанок, привезених з різних областей.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації