Вхід | Реєстрація

Чемпіонат України з шахів серед працівників освіти

З 23 по 25 квітня 2013 року в місті Києві (Пуща Водиця) за ініціативи Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України проходив І Чемпіонат України з активних шахів серед учителів, викладачів, тренерів, які працюють у галузі освіти.

Змагання проходили в мальовничому куточку Києва, Пущі Водиці, у однойменному оздоровчому таборі. Участь у змаганнях узяли 23 команди: Автономної Республіки Крим, міста Києва та 21 області (крім Дніпропетровської, Харківської та Херсонської). Турнір проходив за швейцарською системою (9 турів при контролі часу 30 хвилин кожному учаснику на всю партію). Склади команди були такими: 4 учасника — з них 3 чоловіка і одна жінка. До складу команди Полтавської області входили:

1 дошка — Валерій Яворовський, кандидат у майстри спорту, тренер із шахів, місто Миргород;

2 дошка — Георгій Горгола, кандидат у майстри спорту з шахів, учитель-пенсіонер, селище Білики;

3 дошка — Олексій Модло, кандидат у майстри спорту з шахів, учитель-пенсіонер, селище міського типу Ромодан Миргородського району;

4 дошка — Юлія Браілко, майстер спорту з шахів, викладач Полтавського державного педагогічного університету.

Кваліфікація учасників була досить високою, що свідчить про рівень популярності шахів серед освітян. Зокрема, 5 міжнародних майстрів, 4 майстри спорту України, 2 майстри ФІДЕ, близько 40 кандидатів у майстри спорту України.

З перших турів команда Полтавської області захопила лідерство в турнірі. Спочатку наші шахісти перемогли команду Сумської області — 3:1, а потім, із таким же рахунком, — черкащан. Наступного ігрового дня наші земляки каменя на камені не залишили від команди Хмельницької області — 3,5:0,5, а потім у напруженому поєдинку здолали і одного з фаворитів, команду Донецької області, — 2,5:1,5. Після цієї перемоги команда Полтавської області очолила турнірну таблицю. Однак, у наступному турі їй довелося зустрітися з досить сильною командою з півострова. У цьому поєдинку кримчани перемогли 3:1. У протистоянні з командою Чернігівської області напруга досягла апогею, адже по суті вирішувалось, хто продовжить боротьбу за чемпіонство. Чернігівчани виявилися трішки сильнішими і перемогли з рахунком 2,5 на 1,5. У поєдинку з львів’янами всі партії завершилися внічию — 2:2.

У заключний день змагань полтавчани здолали команду Івано-Франківської області — 2,5:1,5, а потім і одеситів — 3:1. У підсумку 1 місце посіла команда Автономної Республіки Крим (15 командних очок з 18), друге місце — Чернігівська область (14 очок) і третю сходинку розділили команди Донецької і Полтавської областей, які набрали по 13 очок. Проте бронза все ж дісталася представникам східного регіону України. Адже, незважаючи на поразку від полтавчан, вони в загальному заліку набрали на 0,5 очка більше. Команди-переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями, кубками, а також грошовими винагородами. Команді Полтавської області найбільше очок приніс О. Модло — 7, В. Яворовський — 6,5, Г. Горгола — 4,5, Ю. Браілко — 4.

Команди-учасники дякували за хороші умови для проведення змагань та чудове харчування, яке було організоване в оздоровчому таборі «Пуща Водиця». Хочеться висловити подяку Полтавському обкому Профспілки працівників освіти та науки за виділення коштів для харчування і проживання учасників команди Полтавської області, а також голові Кобеляцького райкому профспілки працівників освіти та науки Ірині Зінченко за фінансову допомогу для поїздки на ці змагання представника Кобеляцького району.


Автор: Георгій Горгола, учасник змагань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2013, 09:16 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації