Вхід | Реєстрація

Військова служба за контрактом — впевненість у завтрашньому дні

Військова служба за контрактом — впевненість у завтрашньому дні

Збройні Сили України — військове формування, на яке, відповідно до Конституції України, покладається оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.

Військова служба в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, є державною службою особливого характеру, яка полягає в професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, пов’язаних із захистом вітчизни.
На сьогоднішній день Збройні Сили України переходять на новий етап розбудови української армії, яка вже в цьому році буде більш захищена в соціальному, професійному та технічному відношенні. Планується скорочення військових частин та посад, які в умовах сучасного бою не дадуть користі, та збільшення за рахунок цього грошового забезпечення, комплектування новими зразками техніки і озброєння, будівництво житла для військовослужбовців.

Кобеляцьким районним військовим комісаріатом Полтавської області проводиться відбір кандидатів на військову службу за контрактом та вступу до вищих військових навчальних закладів і військових коледжів сержантського складу. На сьогоднішній день держава гарантує військовослужбовцю за контрактом: стабільне грошове забезпечення в розмірі 3000–4000 грн., у другому півріччі 2013 році планується підвищення грошового забезпечення в розмірі 6000 грн., вільний вибір місця служби та посади, безкоштовне забезпечення харчуванням та військовим гуртожитком, отримання вищої освіти за рахунок держави, лікування та санаторне лікування в медичних закладах МОУ, обов’язкова відпустка від 30 діб, відпустка на навчання, підвищення під час служби своїх професійних навичок у навчальних центрах МОУ.

Проходити військову службу за контрактом у Полтавській області є можливість у Кременчуці, Полтаві, Миргороді та за межами області в будь-якому місті України, де дислокується військова частина. Приймаються на посади кандидати, яким виповнилось 18 років, мають освіту не нижчу повної загальної середньої і не проходили строкової військової служби та військовозобов’язані до 40 років, відбираються згідно з їхньою професійною освітою та навичками. Зараз комплектуються такі посади: стрілець, водій, водій-механік танка (БМП, БТР), розвідник, оператор РЛС, кок, моторист, пожежник та багато робітничих спеціальностей.

Бажаючим проходити військову службу за контрактом чи бути кандидатом щодо вступу до вищих військових навчальних закладів необхідно звернутися в Кобеляцький районний військовий комісаріат за адресою: м. Кобеляки, вул. Щорса, 51.

Військова служба за контрактом — це майбутнє держави, а головне — ваше майбутнє.


Автор: Сергій Каплатий, підполковник, військовий комісар Кобеляцького районного військового комісаріату


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2013, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації