Вхід | Реєстрація

Хор «Багряне листя» концертом привітав новосанжарців із Днем Перемоги

Хор «Багряне листя» концертом привітав новосанжарців із Днем Перемоги

8 травня у Центрі культури та дозвілля відбувся концерт ветеранського хору «Багряне листя», присвячений 68-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

О 18 годині до Центру культури та дозвілля ще тільки сходяться люди. Більшість затримуються у фойє, розглядаючи виставку картин новосанжарських художників. Хвилин через 20, коли зал наполовину заповнюється глядачами, ведуча Валентина Бредун, учасниця хорового колективу, урочисто оголошує про початок творчого вечора під назвою «Зі сльозами на очах». Коротко розповідає про історію виникнення клубу «Суботні зустрічі», та, зокрема, хору «Багряне листя».

Послухати концерт прийшли і керівники району — голова районної державної адміністрації Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький.

— Дуже приємно, що в Нових Санжарах живуть ось такі люди. Нашій молоді є з кого брати приклад. Ми старатимемося пропагувати творчість «Багряного листя» у районі і навіть за його межами, якщо на те буде воля Божа, — обіцяє Сергій Миколайович і вітає усіх присутніх зі святом Перемоги. До вітань долучається й Володимир Левицький, який бажає учасникам хору, щоб їхня життєва енергія ще довго радувала людські серця. Потім ветерани праці з рук керівників району отримують подяки за вагомий вклад у культурний розвиток Новосанжарщини.

Далі вручають подяки від районної організації ветеранів.

— Кожна людина повинна шукати таку соломинку, завдяки якій життя ставало б яскравішим і насиченішим. Усі ці люди, що виступатимуть для нас сьогодні, мають віддушину, яка звеселяє душу не лише їм, а й нам, — такими теплими словами нагородив учасників хору голова ради ветеранів району В’ячеслав Симиволос.

Продовжується творчий вечір піснею «Идет война народная». А наступну пісню «Степом, степом» зал підхоплює і співає разом із хором до кінця. Жінки та молоді дівчата розчулено втирають сльози. Щоб розвеселити глядачів, хор виконує запальну всім добре відому військову пісню «Смуглянка». Після неї «Багряне листя» ненадовго полишає сцену. У цей час одягнена у радянську військову форму Поліна Моцак, учениця Новосанжарського НВК, виконує пісню «Весна 45 года». Наступною лунає пісня «Перемога» у виконанні Катерини Афоніної. Десь посередині пісні хвиля святкового піднесення досягає свого апогею — глядачі, підспівуючи і аплодуючи в такт музики, підіймаються з крісел. Свої місця займають лише після того, як виконавиця залишає сцену.

Потім на сцені знову з’являються учасники клубу «Суботні зустрічі». Чоловічий ансамбль дарує присутнім пісні «Батькове серце», та «Балада о солдате». У виконанні Любові Бігдан звучить зворушлива пісня «На опушке леса». Раїса Бровко неабияк розвеселила глядачів, розказуючи гумореску «Модні слова» про діда, що не міг второпати, на якій мові говорить телеведуча. Не менше позитиву додали й пісні у виконанні новосанжарського самодіяльного композитора Петра Скубія.
Попрощалися з глядачами учасники клубу «Суботні зустрічі» традиційною військовою піснею «День победы».

Наостанок Сергій Шовкопляс і Володимир Левицький подякували учасникам хору за цікавий і змістовний творчий вечір та зробили невеличке зауваження: адже концерт тривав на 40 хвилин довше, ніж планувалося.

— Люди зібралися під адміністрацією на смолоскипну ходу, чекають нас. Я їм так і поясню, що запізнився, бо заслухався ваших пісень, — сказав Сергій Шовкопляс.

Після завершення свята глядачі ділилися враженнями від концерту, вітали один одного зі святом. Також усі бажаючі мали нагоду вшанувати загиблих солдатів смолоскипною ходою та покладанням квітів до пам’ятника Слави і Братської могили.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації