Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькій виправній колонії (№69) пройшов футбольний матч, присвячений пам’яті людей, які померли від СНІДу

У Кременчуцькій виправній колонії (№69) пройшов футбольний матч, присвячений пам’яті людей, які померли від СНІДу

Щорічно, у третю неділю травня у всьому світі відзначається День пам’яті людей, які померли від СНІДу. Вперше він був організований у 1983 році у Сан-Франциско (США) групою американців, яких торкнулась проблема СНІДу.

Мета всесвітнього Дня пам’яті – згадати тих, хто помер від СНІДу, виразити солідарність людям, які живуть із ВІЛ/СНІДом, мобілізувати суспільство, аби кожен замислився над тим, що епідемія СНІДу може торкнутися кожного. Полтавська область – не виняток.  За офіційною статистикою 242 людини з ВІЛ-позитивним статусом відбувають покарання у місцях позбавлення волі Полтавщини.

За ініціативи Благодійної асоціації «Світло надії» у Божковській виправній колонії (№16), Полтавській виправній колонії (№64) та Кременчуцькій виправній колонії (№69) буде проведено футбольні матчі серед засуджених в пам’ять людей, які померли від СНІДу.

15 травня 2013 року такий футбольний матч пройшов у Кременчуцькій виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області (№69), де відбувають покарання чоловіки, які неодноразово засуджені.

Як зазначив Дмитро Чикуров, працівник БА «Світло надії», цьогорічне гасло Дня пам'яті: "Зупинити СНІД: відповідальність кожного". Ми прагнемо привернути увагу до проблеми СНІДу чиновників, медиків та молоді.    Ми намагаємося зруйнувати міфи про СНІД і змінити ставлення до людей, які живуть із ВІЛ-статусом. А взагалі, це лише частина роботи із засудженими. Протягом багатьох років БА «Світло надії» здійснює супровід засуджених, готує їх до звільнення, допомагає в постпенітенціарній адаптації. Чільне місце серед програм пенітенціарного напрямку посідають заходи з профілактики ВІЛ та медико-соціальної допомоги ВІЛ-інфікованим засудженим.

Роман, який має за плечима вже другий досвід відбування покарання у місцях позбавлення волі розповідає, що у нього є багато знайомих, які мають ВІЛ-позитивний статус. «Я абсолютно спокійно відношусь до таких людей, - розповідає Роман, - Дехто намагається їх обходити стороною, але через спілкування ВІЛ не передається. Це я знаю завдяки лекціям, які проводять працівники «Світло надії». А, взагалі, хочу сказати, що здоров’я кожного – лише у його руках. Тому потрібно бути обачними у своїх контактах та не вживати наркотики. Адже саме наркотики найчастіше стають причиною інфікування цією страшною недугою.»

У запеклій боротьбі із рахунком 4:3 перемогла збірна команда відділень соціально-психологічної служби №№6 та 7. Переможців було нагороджено солодкими подарунками, футбольними м’ячами та грамотами.


Автор: Алла Торяник, головний спеціаліст у зв’язках із ЗМІ та громадськістю УДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2013, 12:42 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації