Вхід | Реєстрація

Власників «Престижу» оштрафували на 255 гривень

Власників «Престижу» оштрафували на 255 гривень

Члени адмінкомісії селищної ради визнали «вечори відпочинку» у закладі надто шумними та такими, що порушують тишу у селищі.

Минулого тижня до автора зателефонувала жителька вулиці Леніна у Нових Санжарах Тетяна Красовська і запросила приїхати на сходку мешканців вулиці. Збирали її з приводу дискотек у розташованому неподалік кафе «Престиж». Жителі цього куточка селища вже зверталися до міліції та скаржилися до селищної ради з приводу того, що заклад працює задовго після дванадцятої ночі, відтіля чутно гучну музику і крики молоді. Від цього жителі навколишніх будинків не можуть спати вночі.

Усе це жителі розповідають і журналісту «ЕХО». На своєрідну сходку приходять дванадцять мешканців вулиці Леніна та провулків Першого і Другого Ярмаркового. Усі хором обурюються: після відкриття у кафе дискотеки вночі стало неможливо спати. Крім цього, виникають інші незручності.

— Нам штахетник поламали, пляшки у двір кидають! — скаржиться Тетяна Красовська, яка мешкає зовсім поруч із кафе.

— Люди ходять під двори у туалет. Молодь у вагончику за «Оптовичком» влаштувала траходром. Я кажу так, як є! — додає інша з гурту жінок.

Мешканці вулиці пояснюють, що неодноразово зверталися до міліції. Ті приїздили, відбирали необхідні пояснення, але… заклад продовжував працювати.

— Я сидів у «Ниві», писав пояснення. Прибігла дівчина, сіла просто за машиною, попісяла — і пішла назад у кафе, — говорить ще один сусід «Престижу» Євген Тесля. — Мені кафе не заважає. Хай прикручують музику після дванадцяти і поставлять паркан — тоді у мене претензій не буде!

Найбільше непокоїть людей те, що дискотека у закладі триває до 2-3-ої, іноді 4-ої години ранку.

— Ми вже перебираємося спати у іншу половину будинка! Але ж це — не вихід! — нарікає жінка, яке живе на протилежній від «Престижу» стороні дороги. — Уночі ні форточку не можна відкрити, нічого. Добре, як у когось кондиціонер. А якщо нема? Цілу ніч — бум-бум, бум-бум, хоч стрибай, як Том і Джері!

— Що, закон про тишу вже відмінили? — обурюються люди. — А то міліція приїде, щось попише і поїде. А їх ніхто не закриває, навіть після 12-ої!

Після розмови із людьми ми вирушаємо до самого кафе. Там застаємо подружжя власників — Бориса та Наталію Дерев’янків. Вони охоче погоджуються відповісти на питання журналіста. Більшість зауважень до роботи закладу одразу відкидають.

— Ми тільки чотири дискотеки провели. До 4-ої ні разу такого не було. У 12:00 ми закриваємося, — переконує Наталія Дерев’янко. — Не знаю, на що скаржаться більшість людей. Так, Женя Тесля рядом живе. Ми вже із ним домовилися — поставимо паркан і будемо прикручувати музику. Із іншими, думаю, також знайдемо спільну мову.

Також власники пояснюють журналістові, що ніякої дискотеки у закладі немає. Вони проводять «вечори відпочинку» для молоді. Хоча тут-таки підкреслюють, що у них працює свій ді-джей.

— Ми не просто збираємо молодь, щоб вона тут сиділа. Плануємо провести вечір із безкоштовною дегустацією 25 сортів морозива! Або різноманітних коктейлів! — обіцяє власниця. — Повірте, пройде трохи часу, всі заспокояться і будуть задоволені. Нам батьки вже зараз дякують за те, що діти відпочивають у Санжарах, а не їдуть у Руденківку.

Утім, на цьому питання вечірнього відпочинку у «Престижі» не закінчилось. За наведення порядку у закладі взялися органи місцевої влади. Точніше, селищна рада. 21-го травня там відбувається засідання адміністративної комісії, на якому якраз і обговорюють питання роботи «Престижу». Голова комісії Валентин Івашина ознайомлює присутніх із протоколом, складеним працівниками міліції 10-го травня. Відповідно до нього у закладі о 23:30 гучно грала музика, що заважало спати мешканцям навколишніх будинків.

У кабінет, де проходить засідання комісії, запрошують власників кафе. А потім для пояснень у справі по черзі викликають свідків. Першою члени адмінкомісії слухають згадувану вже Тетяну Красовську.

— Ми не проти «Престижу», просто дайте нам спати! — прохає жінка. — Коли до двох ночі, коли до чотирьох — музика, крики, під двір у туалет бігають! Цілу ніч як психічна атака якась. Потім на роботу йдеш, як варений!

Наступною на питання Валентина Івашини відповідає інша мешканка того ж будинку — Валентина Завражна.

— У вихідні неможливо спати. У п’ятницю я прокинулася без двадцяти два. І минут сорок сиділа — ждала, пока затихне. Крики, драки — що хочеш. Ми вже не раз викликали міліцію. Там більшість відпочиває ровесників мого сина, а йому 16. І я б не сказала, що вони тверезі! І пляшки з-під пива валяються, і «лонгери» та «бренді-коли» під заборами…

— Після дванадцяти має бути тихо. І заклад повинен бути обгороджений, — переконаний третій свідок, Євген Тесля. — А то там відбувається весілля, моя дитина грається у дворі в пісочку. Під паркан підходить дядя і йде «по-маленькому». Дитина сидить і все це бачить!

Після цих слів Борис Дерев’янко запевняє, що до кінця тижня паркан буде встановлений — відповідні матеріали вже замовлені.

— Я вже тричі звертався до міліції. Але все залишається, як і було, — продовжує Тесля. — Після нашої останньої розмови із власниками музика знову грала часів до двох ночі!

Валентина Івашину цікавить не лише порушення закладом графіку роботи, але й питання продажу алкоголю неповнолітнім. Наталія Дерев’янко на пряме запитання відповідає досить цікаво:

— Усіх не перепитаєш! Одному сказала: «Тобі немає вісімнадцяти!» А він каже: «Ти шо, припухла?!» Пішов і приніс права — йому аж 22!

Після свідків заслуховують самого власника кафе. Він визнає, що заклад порушував тишу, але — всього два рази.

— Було двічі! — визнає Борис Дерев’янко. — У інші рази я закриваю кафе, молодь виходить, відкриває машини, включає музику і вона грає гучніше, ніж було у нас! Я ж не можу їх прогнати! Я раз сказав — мене послали і все. Так що — це не моя музика! А ніхто із свідків не бачив, звідки вона йшла!

— Ви хоч раз звертались до міліції із заявою на ту молодь? — уточнює Валентин Івашина.

— Ні. І не буду, — коротко відповідає власник. — Як ти докажеш? Міліція приїде, вони музику виключать — і все.

Заслухавши власника, Валентин Івашина нагадує членам адмінкомісії про розпорядчі документи, які регламентують роботу розважальних закладів, зокрема, кафе. Спочатку зачитує рішення виконкому селищної ради, яким режим роботи кафе у вечірній час встановлено з 20:00 до 24:00. Також, відповідно до прийнятих у селищі «Правил з питань додержання тиші» забороняється гучний спів, крики, використання музиковідтворювальної апаратури після з 22:00 вечора до 8:00 ранку.

— Ви можете проводити вечори відпочинку у вашому кафе, але ці заходи не повинні створювати незручності для сусідів! — зауважив заступник селищного голови.

— А чого «Водограй» робить до чотирьох — і їм нічого?! — обурилась Наталія Дерев’янко. — Чому на пляжі продають пиво на розлив до двох часов ночі?! Шість год «Престиж» стояв без прибутку — і нікому не заважав! Я цього так не залишу! Буду далі піднімати це питання, щоб добитися правди!

— Не можемо ми закрити рівно о 24:00, у нас же не магазин, а кафе! — починає пояснювати Борис Дерев’янко. — Людина прийшла, заказала поїсти, ми їй приготували. Ми ж не можемо сказати: «Оставляй миски, ми закриваємося!»

— Ви маєте попередити людину і закритися у той час, який визначено графіком! — спокійно пояснює Івашина. — Після 12-ї ні кафе не має працювати, ні музика грати.

— Та ми після 12-ої музику прикручуєм на «нєт», — не заспокоюється власник закладу. І тим самим підтверджує, що «Престиж» дійсно регулярно працює і після завершення визначеного графіку роботи. — А якщо день народження, люди просять — я вобще кафе можу закрити і люди всередині хоч до утра сидять! Це моє кафе! Ми нікому не мішаєм!

Утім, членам адмінкомісії такі аргументи переконливими не видаються. І вони одностайно приймають рішення — власника закладу оштрафувати на 255 гривень, попередити про неприпустимість порушення графіку роботи та продажу алкоголю неповнолітнім.

— Якщо доведуть, що неповнолітні купують у вас алкоголь, це може призвести до втрати ліцензії! А це — фактично закриття вашого закладу! І врахуйте, що ця сума штрафу — суто символічна, покликана радше не покарати вас фінансово, а привести до порядку. Якщо скарги будуть продовжуватися, то далі суми будуть куди серйознішими, а санкції — жорсткішими! — пояснює наостанок Валентин Івашина.

Власник закладу рішення адмінкомісії зустрічає із розумінням. Але остаточно із зауваженнями щодо роботи «Престижу» не погоджується. Із діалогу між подружжям Дерев’янків після засідання комісії можна було зрозуміти, що винними себе вони не визнають, а застосування до їх закладу штрафних санкцій вважають вибірковим правосуддям. Адже, за їх словами, із порушенням графіку в Нових Санжарах працюють майже усі кафе.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2013, 11:30 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації