Вхід | Реєстрація

«Закінчені» опиняться за ґратами

Із законом можна гратися у схованки. Але дуже недовго. Зрештою, тебе зловлять, засудять і посадять.

Минулого тижня двоє молодиків із Нових Санжар вирішили влаштувати собі свято. Тим більше, привід був залізним: у одного з юнаків на календарі якраз висвічувався день народження. А грошей для святкової вечірки не було. Тоді хлопці вирішили їх дістати. Варіант із роботою не розглядався — працювати парубки ніколи не пробували і добували кошти більш простими способами. Цього разу вирішили вкрасти метал. Вирушили на вулицю Піонерську і у дворі одного дідуся знайшли редуктор та деякі інші металеві вироби. Із усім цим добром відправилися на «точку». Дорогою їх зустрів один із мешканців селища, який поцікавився, куди це юнаки серед білого дня несуть залізо. Хлопці клятвено завірили, що метал належить їм, а здати його вони хочуть, щоб відсвяткувати день народження. Чоловік крадіям повірив. Ті віднесли метал на «точку» і заробили на цій операції «аж» 80 гривень.

Доки друзі обговорювали деталі майбутнього свята і складали список покупок, потерпілий дідусь звернувся до Новосанжарського райвідділу міліції. На розшуки юнаків правоохоронцям знадобилося зовсім небагато часу. Незабаром міліціонери вийшли і на «точку», де вилучили увесь викрадений метал. А юнаки опинилися перед сумною перспективою найближчі кілька років провести за ґратами.

— Обидва вже мають умовні строки. Раніше неодноразово потрапляли у наше поле зору через крадіжки, — пояснює один із міліціонерів, які розшукували крадіїв. — Але спосіб життя не змінюють. Лише крадуть і п’ють. Хоча обидва молоді, але вже «закінчені». Цього разу їх точно закриють. Умовні строки у них вже є, отже, отримають реальні.

Обидва «закінчених» юнаки мають досить молодий вік: 20 і 27 років. Обидва могли б працювати, створити родину, народити і виховати дітей. Натомість їм доведеться споглядати вільне життя через заґратовані вікна тюремної камери. І, можливо, робити якісь висновки. Щоб життя не закінчилося тоді, коли воно має лише починатися…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2013, 15:14 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації